Viggo Mortensen, Colin Farrell in Joel Edgerton v filmu Trinajst življenj

Reševanje mladih nogometašev iz tajske jame

14. 3. 2021, 08:43 | Scena | Vir: STA

              Viggo Mortensen, Colin Farrell in Joel Edgerton v filmu Trinajst življenj (foto: profimedia) profimedia

Znana je igralska zasedba, ki v režiji oskarjevca Rona Howarda, snema film Thirteen Lives (Trinajst življenj). Ta bo po resničnih dogodkih prikazal reševanje v jami ujetih tajskih nogometašev leta 2018. V filmu, ki so začeli snemati v začetku marca v Avstraliji, med drugim igrajo Viggo Mortensen, Colin Farrell in Joel Edgerton.

Poleg omenjenih bodo v filmu zaigrali še Weir Sukollawat, Thiraphat Sajakul, Sahajak Boonthanaki, Vithaya Pansringarm, Teeradon Supapunpinyo, Nophand Boonyai, Tom Bateman, Paul Gleeson in Lewis Fitz-Gerald, piše filmski portal Deadline.

Mortensen bo upodobil britanskega potapljača in reševalca otrok Richarda Stantona, Farrell njegovega rojaka Johna Volanthena, Edgerton pa avstralskega zdravnika Richarda Harrisa.

Film bo sledil resnični zgodbi o odmevni reševalni akciji 12 dečkov in mladostnikov, starih med 11 in 16 let, ter njihovega nogometnega trenerja, ki so bili junija 2018 zaradi močnega dežja in poplavljanja ujeti v tajski jami Tham Luang, kjer so preživeli 18 dni.

Zgodba je bila predstavljena že v filmu The Cave tajsko-irskega režiserja Toma Wallerja, ki je bil premierno prikazan oktobra 2019 na mednarodnem filmskem festivalu v Busanu.