25. 9. 2021, 18:00

3 majhna dobra dela, s katerimi lahko nekomu polepšaš jesen

Profimedia
3 majhna dobra dela, s katerimi lahko nekomu polepšaš jesen (foto: Profimedia)

Po razburkanem poletju prihaja jesenski čas, ko se svet začenja umirjati in obračati nazvnoter. V tem obdobju je še toliko pomembnejše, da stopimo tesneje drug k drugemu ter si podelimo vrečko kostanja, Dobrote in topline.

V teh negotovih časih, ko se osebne stiske poglabljajo, je še toliko pomembnejše, da drug drugemu pomagamo. Več kot 250.000 oseb v Sloveniji trenutno živi pod pragom tveganja revščine*, osamljenih in potrebnih naših majhnih velikih dobrih del.

V nadaljevanju ti predstavljamo 3 majhna dobra dela, s katerimi lahko nekomu polepšaš to jesen ali prihajajoče praznike – ker ni lepo deliti le sreče, pač pa tudi dobra dela.

1: Pomoč prijateljem

Prihaja čas prehladov in letos je še toliko pomembnejše, da v primeru bolezni ostanemo doma. Bolnemu prijatelju lahko pomagate z nakupom njegovih najljubših slaščic in vitaminov, dobro knjigo ali prijetno družbo – tudi prek video klica šteje!

2: Pomoč starejšim

Ponudite se, da starejšim osebam pomagate pri urejanju jesenskega vrta. Spravljanje pridelkov ali grabljenje listja, morda celo kuhanje marmelade ali priprava balkona na zimsko spanje – tudi druženje z osamljenimi je majhna gesta, ki šteje veliko!

3: Pomoč otrokom in mladim v stiski

Za pomoč otrokom in mladostnikom je HOFER skupaj z ZPM Ljubljana Moste-Polje ustvaril Vrečko dobrote, ki jo lahko letos znova podarite družinam v stiski iz programa Botrstvo v Sloveniji. Vrečka vsebuje osnovna živila in izdelke v vrednosti 25 evrov, HOFER pa k vsaki vrečki priloži tudi darilni bon za 10 evrov in družinam omogoči, da vrečko dopolnijo z izdelki po lastni izbiri. Vrečko lahko zelo enostavno delite z nakupom prek spletne strani www.vreckadobrote.si.

Vrečko lahko podarimo tudi takrat, ko nimamo ideje, kaj bi podarili bližnjim za prihajajoče praznike. Deliti vrečo (in srečo) kot darilo prinese dvojno dobro, saj z njo razveselimo tako prejemnika darila kot tudi tiste, ki pomoč najbolj potrebujejo.

Naj bo prihajajoči čas poln toplih stiskov rok, dobrih del in (Vrečk) dobrote! 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.