N.Z. | 15. 7. 2020, 11:37

Airbnb-jeva prošnja za donacije lastnikom nepremičnin razjezila Twitter!

profimedia

Koronavirusna kriza je prizadela številne ljude. Podjetja so se zapirala, ljudje so izgubili službe in projekti so zastali. Še posebno je na udaru industrija potovanj. Svet se je namreč čez noč ustavil.

In potem se je v zadnji ediciji elektronskega pisma iz Airbnab-ja pojavilo besedilo, v katerem iz podjetja nagovarjajo naslovnike, naj donirajo denar svojim 'najljubšim' Airbnb gostiteljem.

Naj ponovimo: največje posredniško podjetje turističnih nastanitev na svetu dejansko naproša običajne ljudi, naj donirajo lastnikom nepremičnin, ki jih ti sicer po zasoljenih cenah oddajajo.

Pismo, v katerem sicer prijazno pozivajo ljudi, naj sobodajalcem pošljejo kakšno prijazno besedo in/ali denar (ki bo v celoti predan gostiteljem in si torej Airbnb ne bo zaračunal običajne provizije - ah, kako uvidevno, kajne?), je nato postalo viralno.

Razlogi se seveda zdijo več kot očitni.

"Na Airbnb se jim je zmešalo. Zakaj bi donirala denarno pomoč gostitelju? Sama nimam v lasti niti ene hiše!"

Iz Independent so po silovitem zgražanju na Twitterju kontaktirali tudi Airbnb. Takole so se razložili:

"Veliko naših gostov nas je kontaktiralo, da si želijo podpreti svoje gostitelje v teh negotovih časih. Želeli so si opcijo elektronske zahvale, da bi se jim zahvalili, ker so jih gostili v njihovih domovih. Obstaja tudi možnost prostovoljne donacije, ki jo Airbnb v celoti nakaže gostitelju, od katerih jih je več kot polovica finančno odvisnih od prihodka iz oddajanja namestitve v svojih domovih."

Zelo prijazno od njih, da jim ni vseeno za tiste, katerih preživetje je odvisno od oddajanja svoje nepremičnine, ljudje na Twitterju pa se zdaj sprašujejo, ali je elektronsko pismo s pozivom k donaciji zares vse, kar tej skrbi pritiče.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.