N.Z. | 31. 3. 2022, 13:29

Naslednja APOKALIPSA nas čaka leta 2026! (Antikrist, asteroidi & božanstva v NLP-jih)

profimedia

Papeži, matematiki, fiziki, pisatelji, preroki, guruji, šamani … številni so bili ljudje, ki so za časa svojih življenj svarili pred skorajšnjo apokalipso, in se vsi po vrsti MOTILI!

»Nikaršnega dvoma ni, da se je rodil Antikrist. Njegova moč raste in ko bo dosegel pravšnjo zrelost, bo ustvaril premoč na zemlji in prinesel apokalipso,« piše v enem od prvih napovedi konca sveta, ki je ostala ohranjena do današnjega dne. Nje avtor je bil škof Martin iz Toursa, znan tudi kot Martin Milostni, te besede pa je izrekel enkrat med leti 375 in 400.

Da se je Martin v svojih napovedih zmotil, nam je leta 2022 verjetno povsem jasno. »Naj pa se ne počuti zaradi tega neumno,« še hudomušno dodajajo pri hrvaškem 24sata, kjer so se nato spomnili še cele serije prav tako zgrešenih napovedi apokalips, ki so jih napovedovali celo znanstveniki in slavni mistiki.

In kot boste videli, je ena bolj bizarna od druge.

Naj po njih povzamemo le nekaj bolj znanih:

Slikar Sandro Botticelli je verjel, da bo konec sveta leta 1500, Martin Luther, da bi ’človeštvo plafon doseglo’ leta 1600, če pa bi šlo verjeti najbolj slavnemu od vseh prerokov Nostradamusu, bi morali biti vsi pokojni že od leta 1999.

Pa vendar. Ne tako majhen del populacije verjame, da živimo v dobi apokalips.

Po anketah iz leta 2012, ki so jih opravili v 20 državah sveta na vzorcih več tisoč ljudi, naj bi okoli 14 odstotkov svetovne populacije verjelo, da bodo doživeli konec sveta. Njihovo število je v zadnjih letih še nekoliko poraslo. Samo v ZDA naj bi po eni zadnjih anket v to verjelo že od 20 do 35 % ljudi.

Zadnji konec sveta smo sicer preživeli prav pred kraktim.

Pravzaprav smo v zadnjih štirih letih preživeli kar štiri (s številko, da ne bo pomote: 4):

  • David Meade je naovedal konec sveta za letao 2018;
  • Ronald Weildan za 2019;
  • Jeane Dixon za 2020;
  • pastor Kenton Beshor iz sekte Marienrs pa za 2021.

Samo od leta 1990 do danes naj bi se zvrstilo kar 58 apokalips, a smo vsi skupaj še vedno tukaj, bolj ali manj čili in zdravi. In nekatere napovedi so bile zares strašne: od tega, da naj bi nas prišla obiskati neznana božanstva v NLP-jih, do jedrske vojne, padcev asteroidov in mnogo mnogo drugega.

Kdaj pa je naslednji konec sveta?

Vse kaže, da si bomo lahko za kakšno leto ali dve malo oddahnili, saj je naslednji konec sveta napovedan ’šele’ za leto 2026.

Tako je vsaj napovedal Riaz Ahmed Gohar Shahi, vodja kulta Mednarodne Mesija fundacije, ki je izginil neznano leta 2001, a to njegovih sledilcev ne moti, da bi še naprej ne verjeli v njegove predikcije. Čeprav razumnejši člani sekte pravijo, da je mrtev, najbolj fanatični verjamejo, da je njegovo izginotje del velikega načrta. Kakorkoli že, za dramatičen konec leta 2026 naj bi poskrbel meteor in »To bo to. Iz prahu smo nastali, v prah se bomo povrnili.«

V kolikor bi konec sveta leta 2026 vendarle preživeli, nas čaka že novi leta 2028.

Evangelist Kent Hovid, ki verjame, da je znanost hudič v preobleki, ki ljudi speljuje z božje poti, je najavil, da se bo takrat zgodil množičen vnebohod vseh tistih, ki verjamejo v boga, medtem ko vse ostale čaka …

In če se je tudi ta motil?

Potem pa kar brez skrbi. Naslednje apokalipse v nobenem primeru ne boste dočakali živi.

Ta je na vrsti šele leta 2128. Tako vsaj trdi Said Nursi.

Prihodnje generacije bodo morale trepetati še pred nevarnostjo asteroida, ki naj bi jih ubil čez približno 100 milijonov let, kot napoveduje Stephen Neslon, do takrat pa bi moral že pristati na zemlji cel odred božanstev, ki bodo ljudem sodili, nekaj se omenja še črne luknje, pa rdeče palčke … skratka, ni da ni, kaj vse nas ne bo skušalo ubiti, še lucidno zaključuje avtor nadvse interesantnega teksta s 24sata.hr.

Morda vas bo zanimalo tudi:

  1. Srhljive napovedi Nostradamusa in Vange za 2022 (in kaj je resnično na stvari)
  2. Je baba Vanga res napovedala pandemijo, ki smo ji v letu 2020 priča?
  3. Baba Vanga naj bi že leta 1979 napovedala: "Veliki Vladimir bo zavladal svetu!"

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.