D.H. | 3. 12. 2020, 10:00

Bi znali oceniti točen čas na sliki in rešiti uganko agencije CIA?

Profimedia

Ameriška Centralna obveščevalna agencija (CIA) je pred dnevi na Twitterju objavila fotografijo in pozvala ljudi, da poskusijo analizirati podrobnosti na fotografiji, da bi določili, koliko je bila ura v trenutku, ko je fotografija nastala. 

Test, ki ga je agencija CIA objavila na Twitterju, je bil v resnici oglas za odprta delovna mesta - če ste z analizo rešili uganko, bi bili morda dober vohun in agencija CIA ima za takšne talente odprta delovna mesta.

"Testirajte svoje analitične sposobnosti," so zapisali in objavili naslednjo fotografijo:

Uganka na Twitterju je bila sledeča - s pomočjo vizualnih namigov poskušajte identificirati, koliko je bila ura, ko je fotografija nastala. Možni odgovori: 

  • 7:00 zjutraj
  • 11:00 dopoldne
  • 15:00

Mnogi, ki so se podali na reševanje uganke, so namige iskali v položaju senc, parkiranih avtomobilih in cestnih lučeh. "Sonce vzhaja na vzhodu, torej to pomeni, da ni 3 popoldne. Previsoko je, da bi bilo zgodaj zjutraj, torej tudi ni 7 zjutraj. Mora biti 11 dopoldne," je napisal eden od sodelujočih.

33,9 % jih je menilo, da je ura na sliki 15:00, le 13 % pa jih je bilo prepričanih, da je 11 dopoldne. 53,1 % jih je analitično deduciralo, da je ura na sliki 7 zjutraj. 

Kdo je imel prav?

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.