6. 7. 2021, 12:43

Video: celotna ekipa McDonald's restavracije nepričakovana dala odpoved

profimedia

Na TikToku se je pojavil video, ki prikazuje, kako je celotna ekipa neke McDonald's restavracije praktično hkrati dala odpoved. Video, ki ga je objavila TikTokerica @zoey.isback s pripisom "Vsi so dali odpoved, zaprti smo!" si je ogledalo že več kot deset milijonov uporabnikov, od katerih je večina jasno in glasno podprla nekdanje zaposlene.

Zoey je po burnem odzivu s sledilci delila še razlog za to kolektivno dejanje.

"Restavracijo so vodili najstniki in delovni pogoji so bili grozljivi. Naši nadrejeni so se požvižgali na naše prošnje, da potrebujemo pomoč," je zapisala in dodala: "Že samo po sebi to ni najbolj prijetna služba, a večina najstnikov nekje pač mora začeti in zato sem tukaj začela še jaz."

@zoey.isback

Well that happened today and it was so funny 😭😂

♬ Nobody - Mitski

Zoey pa še zdaleč ni edina, ki je osvetlila delovne razmere v omenjeni verigi restavracij. Te so se za časa pandemije covida še poslabšale.

Pred dnevi je zaokrožila fotografija obvestila delavca taiste restavracije na Twitterju. Na obvestilu je pisalo: "Zaprti smo, ker sem dal odpoved."

Spet nek drug TikTok posnetek pa je prikazoval dekle Tay, ko je bila ta vsa v solzah potem, ko ni več dohajala zahtev nepotrpežljivih strank. K posnetku je zapisala: "Ko je osebja premalo in je to obremenjeno, stranke pa ne prenehajo vpiti nate."

Nedavna britanska študija na vzorcu več kot 1000 delavcev v storitvenih dejavnosti je pokazala, da se je kar vsak tretji znašel v tako veliki stiski, da zdaj resno razmišljajo o spremembi karierne poti, medtem ko je vsakemu četrtemu prekipelo, ker je to delo tudi izjemno slabo plačano.

"Ne gre zgolj za negativne učinke pandemije, na delu so tudi posledice Brexita in neprestano odhajanje kadra," pojasnjujejo poznavalci. "V resnici je dobrega kadra tam zunaj dovolj, da pa bi jih lahko privabili, jim gre ponuditi več fleksibilnosti, bolj konkurenčno plačilo in druge benefite."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.