K. Ž. | 18. 9. 2023, 13:40

Zaradi pitona v resnih težavah! Ne boste verjeli, kaj je na plaži zakuhal priljubljeni deskar

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Sprva zabaven dan na plaži bo tega precej znanega deskarja močno udaril po žepu. 

Higor Fiuza je v svoji domači Avstraliji postal precej prepoznaven, saj se mu pri deskanju na vodi pogosto pridruži tudi njegov piton Shiva. Fiuza je zaslovel prejšnji mesec, ko je njegov posnetek, kako deska s kačo, na spletu postal izjemno pribljubljen. A več kot očitno je njegovih pet minut slave minilo, saj so se proti njem obrnili okoljevarstveniki. Higorju namreč očitajo, da je ogrozil varnost Shive ter kršil dovoljenje lastništva kače s tem, ko jo je odnesel v javnost. 

Oddelek za okolje in znanost v Queenslandu je začel preiskovati deskarski duet, ko v lokalnih medijih opazili Fiuza, poroča portal BBC. Sedaj bo moral za svojo pustolovščino plačati 2322 avstralskih dolarjev, kar je približno 1402 evrov.

"Izpostavljanje domačih živali javnosti jim lahko povzroči nepotreben stres, zaradi česar se lahko odzovejo nepredvidljivo," je dejal uradnik za divje živali Jonathan McDonald. Dodal je še, da so kače hladnokrvne živali, in čeprav lahko plavajo, se plazilci običajno izogibajo vode. 

Fiuza je medtem odvrnil, da Shiva obožuje vodo in je z njo deskal že več kot desetkrat. "Vedno jo peljem na plažo in rada plava v vodi, zato sem jo enkrat vzel na desko, kar ji je bilo zelo všeč," je še povedal. 

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.