17. 5. 2022, 06:00

Srbska evrovizijska predstavnica navdušuje Slovence! Poglejte, kaj so ustvarili

Tik Tok/Instagram/fotomontaža
Srbska evrovizijska predstavnica navdušuje Slovence! Poglejte, kaj so ustvarili (foto: Tik Tok/Instagram/fotomontaža)

Evrovizija je za nami, a vsaj ena izmed skladb še dolgo ne bo šla v pozabo. Na spletu se pojavlja vse več domačih posnemovalcev srbske pesmi. 

Srbska evrovizijska predstavnica Konstrakta je s pesmijo In corpore sano v finalu zasedla visoko, 5. mesto. Z njo je očarala celotno Evropo. Na spletnih omrežjih pa se zdaj pojavlja vse več domačih priredb te skladbe oziroma posnemanja Konstraktinega scenskega umivanja rok.

Pomenljivo besedilo o pretiranem poveličevanju zdravja, ki ga spremlja kompulzivno umivanje rok, je dovolj vsakdanje in hkrati nenavadno, da služi tudi kot navdih za tiste malo bolj ustvarjalne in pogumne med nami.

Špela je ena izmed uporabnic družbenih omrežij, ki se v svojem TikTok videu pridruži Konstrakti in njeni resni skrbi za čistočo rok.

@spela.stras Perem ruke na Eurovisijo! #bitizdrava #flamingogang💕 #pinkitup💕 #srbija ♬ In corpore sano - Konstrakta

Podobno Seadhr, ki je v videu upodobil tri člane srbske zasedbe.  

@seadhr Podrška za Konstraktu ❤️ 24 #fyp #foryou #balkan #eurovision #konstrakta ♬ In corpore sano - Konstrakta

Na spletu pa smo zasledili tudi video Tomaža Miheliča - Marlene, ki ima med drugim izkušnje tudi z evrovizijskim odrom. Kot se za njegov sloves spodobi, je v video svoje glasbene priredbe pesmi vložil kar precej truda in časa. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tomaž Mihelič Marlenna (@tomazmihelicmarlenna)

Tomaž Mihelič - Marlena je na tekmovanju za Pesem Evrovizije v Talinu leta 2002 Slovenijo zastopal z zasedbo Sestre. S pesmijo Samo ljubezen so se Sestre uvrstile na odlično, 13. mesto.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.