R. K. | 16. 11. 2022, 12:02

Maratonec med tekom kadil cigarete: 42 kilometrov pretekel v treh urah in pol

Twitter/Gonzalo Quintana/fotomontaža

50-letni Kitajec je postal prava spletna senzacija. Kljub kajenju mu je na maratonu uspelo doseči zelo dober rezultat.

Kitajski maratonec je svetovno javnost pustil odprtih ust, ko je pretekel maraton, med tekom pa ves čas kadil cigarete. Kljub temu mu je 42-kilometrsko traso uspelo preteči v slabih treh urah in pol.

Čeprav veljajo maratonci za ene najbolj osveščenih športnikov, je kitajski tekač, znan kot 'stric Chen', njihovo pravo nasprotje. 50-letni udeleženec maratona Xin'anjiang je nazadnje med 1.500 tekači zasedel 574. mesto. Pri tem je dosegel občudovanja vreden čas 3 ure, 28 minut in 45 sekund, poroča Daily Mail.

Tovrstni podvigi za strica Chena niso novost

To tudi ni prvič, da je omenjeni Kitajec pretekel maraton in zraven kadil. Že leta 2018 naj bi v treh urah in 36 minut pretekel maraton v Guangzhouju, leto kasneje pa v treh urah in 32 minut še maraton v Xiamenu. Udeleževal se je tudi ultramaratonov, med drugim je pretekel enega 50-kilometrskega in drugega, ki traja 12 ur

Fotografije njegovega zadnjega podviga so kmalu postale viralne na kitajskih družbenih omrežjih, organizatorji pa so po koncu dogodka na spletu delili tudi priznanje, ki ga je osvojil, ko je maraton uspešno pretekel. Odzivi na njegov podvig so bili pri uporabnikih spleta mešani.

Nekateri so ga označili za junaka, spet drugi so si predstavljali, kako grozno mora biti celoten maraton teči za njim, so še povzeli pri Daily Mailu in dodali, da trenutno ni pravil, ki bi med tekom na maratonu prepovedovala kajenje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.