A.B. | 28. 12. 2021, 14:37

Na božičnem drevesu se je skrivalo nevarno presenečenje: smrtonosna strupenjača

YouTube

Na spletu je zaokrožil posnetek, v katerem lahko vidimo, kako se je južnoafriška družina le nekaj dni pred božičem za las izognila tragediji. Na svojem božično okrašenem drevesu so namreč naleteli na prav posebno in nič kaj prijetno presenečenje - strupenjačo, ki je najprej pritegnila pozornost njihovih hišnih ljubljenčkov. 

Južnoafriška družina Wild se je le nekaj dni pred božičem za las izognila najhujšemu scenariju. V njihovem božičnem drevesu se je namreč 'udomačila' strupenjača, ki jo je najprej opazila žena Marcela. Medtem, ko je družina z otroki okraševala smrečico, je Marcela opazila, da njihove hišne mačke nepremično strmijo v božično drevo. Ko je postala bolj pozorna, je videla, da se je premaknil eden ob božičnih okraskov, kmalu zatem pa je zagledala tudi kačjo glavo in zakričala.

Družina je nemudoma poklicala na pomoč profesionalnega lovilca kač Gerrieja Heynsa, ki je strupenjačo ujel s pomočjo primernega orodja in potrdil, da gre za vrsto boomslang, ki velja za eno najbolj strupenih afriških kač, že en sam ugriz pa je lahko smrtonosen. 

Boomslangi so sicer najbolj razširjeni v podsaharskem območju, njihovo domovanje pa je v krošnjah dreves. Načeloma veljajo za 'sramežljive' kače, ki se izogibajo ljudi, ugriznejo pa le v primeru, če se počutijo ogrožene. Heyns je za CNN kmalu po dogodku (s srečnim koncem) povedal, da je kačo po ujetju izpustil v divjino. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.