Uredništvo | 5. 12. 2023, 20:52

Neverjetno: ženska, stara 70 let, rodila dvojčka

Profimedia

Z nazivom novopečena mamica se lahko pohvali 70-letnica iz Ugande.

Safina Namukwaya je zanosila s pomočjo umetne oploditve in na svet pri neverjetnih 70. letih spravila dvojčka, s tem pa je postala ena najstarejših mam na svetu. 29. novembra sta se otroka rodila s pomočjo carskega reza v mestu Kampala. 

Otroka je s partnerjem spočela s pomočjo umetne oploditve, kjer so uporabili donatorska jajčeca in spermo, saj zaradi njene starosti naravna nosečnost ni bila mogoča. Otroka sta se rodila v 31. tednu, tehtata pa skoraj 1,5 kilograma.

"Počutim se odlično," je povedala mamica. "Nekateri bodo rekli, da je 70 let previsoka starost, ampak Bog se je odločil, da mi pri teh letih nameni dvojčka. Nihče ne more omejevati Bogove avtoritete in moči." To pa ni njena prva pozna nosečnost - pred tremi leti je v isti kliniki povila hčerkico, prav tako spočeto s pomočjo umetne oploditve. 

Njena nosečnost pa ni šla brez zapletov, čeprav so bili ti povsem druge narave, kot si lahko predstavljamo. Med nosečnostjo jo je namreč zapustil partner, ko je izvedel, da bosta dobila dvojčka. Kot razlog za tako pozno nosečnost pa je navedla, da se je za otroke odločila, ker so jo "zafrkavali", da nima otrok. 

"Pazila sem na tuje otroke, gledala sem, kako odraščajo in me nato zapuščajo. Spraševala sem se, kdo bo poskrbel zame, ko bom stara," je še povedala in dodala, da ima v vasi, od koder prihaja, zelo močno mrežo pomoči, kjer je veliko ljudi, ki ji bodo pomagali poskrbeti za otroke. 

Novo na Metroplay: Nastja Gabor o materinstvu, dojemanju ljudi in novih projektih