R. K. | 24. 3. 2023, 06:00

Nepremišljeni profesor v učilnici izzival usodo: učenci so panično kričali (VIDEO)

Profimedia/Reddit/u/ihthisham4me2/posnetek zaslona/fotomontaža

Ob ogledu posnetka vam bo zastal dih. Vse skupaj bi se lahko končalo zelo tragično.

Po družbenih omrežjih je zaokrožil videoposnetek, ob katerem je marsikateremu gledalcu zastal dih. Nastal naj bi med poučevanjem na neki tuji šoli, v njem pa sodeč po zapisu ob posnetku nastopa neimenovani profesor, ki je svoje učence z izredno nevarnim preizkusom dodobra prestrašil. Burne reakcije, ki jih je med prisotnimi sprožilo dogajanje, je slišati tudi na posnetku. 

Profimedia

Naprava se je bliskovito sprožila

Profesor, ki ga vidimo v dramatičnem videu, se je iz neznanega razloga določil, da bo svoje učence pošteno prestrašil z demonstracijo delovanja nevarne naprave, ki je namenjena lovu na divje živali - tako imenovane medvedje pasti. Najprej je to nameraval storiti na bolj varen način s palico, nenadoma pa je palico odvrgel in se nevarnemu predmetu začel približevati z roko, na kar so se prisotni glasno odzvali.

Na posnetku je bilo nenadoma slišati številne razburjene glasove, med njimi tudi glasen vzklik: "Ustavite se!" Moški na posnetku pa kljub obupanim pozivom nadaljuje s svojim početjem. Napravi se nazadnje z roko tako približa, da se ta bliskovito sproži. V tistem trenutku je v ozadju posnetka slišati glasne krike. A na srečo je bil profesor hitrejši. Le svojim izredno hitrim refleksom se lahko torej zahvali, da se njegovo izzivanje usode ni tragično končalo.

Professor tests out a trap
by u/ihthisham4me2 in Unexpected

Šaljivi komentarji in primerjava s tragičnim primerom iz Toronta

Video, ki le redko koga pusti hladnega, je komentiralo že več kot 400 uporabnikov. Poleg tisith, ki so izrazili šok zaradi dogajanja na posnetku, se najde tudi veliko komentarjev, ki poskušajo biti šaljivi. "Lepo je videti ljudi, ki skušajo podpreti področje prostetike," je zapisal nek uporabnik in s svojim komentarjem požel več kot 3.400 všečkov. Nekdo drug pa je izrazil veselje, da mu je uspelo, ker "tako nismo rabili gledati, kako daje roke stran od poučevanja". Spet tretjemu komentatorju ni bilo do humorja: "To sploh ni navdihujoče, je samo neumno."

Nekdo je dejal tudi, da ga posnetek spominja na tragični primer kanadskega odvetnika Garryja Hoyja, ki je 9. julija 1993 umrl med tem, ko je želel skupini študentov dokazati, da so steklena okna poslovne stavbe Toronto-Dominion center neprebojna. To je storil tako, da se je vrgel ob steklo, ki se ob trku sicer res ni zlomilo, je pa popustil okenski okvir, zato je Hoy zgrmel v smrt.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.