5. 5. 2022, 13:34

Neprimerno ali praznovanju primerno? Tako POBESNELO slavijo ob poroki

Instagram/fotomontaža
Neprimerno ali praznovanju primerno? Tako POBESNELO slavijo ob poroki (foto: Instagram/fotomontaža)

V Srbiji prihaja do poročnih incidentov, ko svatje med čakanjem na nevesto počnejo stvari, ki jih nekateri obravnavajo tudi kot huliganske. Ne boste verjeli, česa vse je človeški um sposoben!

Pričakovanje neveste na poroko je v središču Beograda med preteklimi prazniki postal pravi nered. Svatje so namreč metali bakle, kričali in s tem popolnoma zasenčili nevesto.

Kot so za Blic povedali opazovalci, dejanja strogo obsojajo z navedbami, da "tovrstno početje ni povezano s tradicijami, ki jih imamo v Beogradu." 

Poročni obredi in običaji v Srbiji naj že dolgo ne bi bili takšni, kot so jih več stoletij tradicionalno prenašali iz roda v rod. Po poročanju Blica zdaj spremljamo bolj kontroverzne načine. Nič več ni nošenja neveste čez prag ali streljanja na jabolko.

Po spletu je zaokrožil posnetek svatov iz ulice Strahinjića Bana, kjer je sprejem neveste odmeval po vsem mestu. Posredovati je morala celo policija.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

Mnogi domačini so bili nad izgredi ogorčeni, je za srbski medij povedal eden od krajanov: "Zelo me moti in mi je žal, da se v naše tradicije vstavljajo tovrstna dejanja. To se v civilizirani družbi res ne sme zgoditi." Mimoidoči je pripomnil: "Ne morem verjeti, v kaj se je spremenil Beograd ..." 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.