N.Z. | 28. 2. 2022, 12:10

NEVERJETNO: Ukrajinski kmet je TAKOLE ukradel ruski oklepnik!

twitter
NEVERJETNO: Ukrajinski kmet je TAKOLE ukradel ruski oklepnik! (foto: twitter)

Če vse drži (in na internetu je težko vse z gotovostjo potrditi), je to verjetno prvi tank, ki ga je ukradel ukrajinski kmet. Informacija o tem prihaja izpod tipkovnice ukrajinskega diplomata, ki je objavil video, v katerem kmet s traktorjem za seboj vleče tank, za njim pa teče najverjetneje ruski vojak.

Vojna v Ukrajini piše neverjetne zgodbe. Po novem se prek družbenih omrežij širi tista o ukrajinskem traktorju, ki je Rusom izmaknil čisto pravi tank.

"Če je vse res, je to verjetno prvi tank, ki ga je kadarkoli ukradel ukrajinski kmet. Ukrajinci so prav zares trd oreh," je na Twitterju napisal diplomat Olexander Scherba, nekdanji veleposlanik Ukrajine v Avstriji, ki je s spletom delil spodnji video.

Na videu se jasno vidi ruralno področje, traktor, ki vleče tank, in človeka, ki teče za njima in skuša vse skupaj ustaviti. Na tanku je izpisana črka Z, kar pomeni, da pripada ruski vojski.

Čeprav avtentičnosti videa zaenkrat še niso potrdili neodvisni viri, pa je britanski parlamentarec Johnny Mercer posnetek komentiral z besedami: "Nisem strokovnjak, ampak invazija jim ne gre ravno dobro od rok."

Kontra (VIDEO) udarec!

Na Twitterju se je nato pojavil še en posnetek, na katerem se traktor in tank vidita z druge perspektive. V tem videu je tudi na traktorju izpisana bela črka Z, kar naj bi sugeriralo, da je tudi traktor ruski, pa vendar se hkrati zdi, da ne gre za isti traktor in še manj za isti tank.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.