D.H. | 8. 12. 2020, 09:25

Niso bili vsi oboževalci Gordona Ramsaya navdušeni nad njegovo božično večerjo. Problem? Omaka.

Profimedia
Niso bili vsi oboževalci Gordona Ramsaya navdušeni nad njegovo božično večerjo. Problem? Omaka. (foto: Profimedia)

Slavni chef Gordon Ramsay je na Instagramu delil božično večerjo, ki jo pripravljajo v njegovi restavraciji Bread Street Kitchen. A vsi njegovi sledilci niso bili navdušeni.

Gordona Ramseya poznamo predvsem iz televizijskega šova Hell's Kitchen, kjer izkoristi vsako priložnost, da kritizira tako jedi, kot tudi tekmovalce, ki se jih trudijo pripraviti. Nekoliko manj grob je v šovu Master Chef, a Gordon pač ne zna skriti, kadar njegovi standardi niso doseženi. Tokrat pa so mu spletni sledilci vrnili milo za drago.

Ramsey je na Instagramu delil različne jedi, ki jih pripravljajo v njegovih restavracijah. Za vikend je tako 54-letni chef objavil posnetek božične večerje iz restavracije Bread Street Kitchen v Londonu in ob posnetku zapisal le 'Za božič poskrbljeno …'.

Na posnetku je videti puranji wellington, klobasice v testu, zelje in nasekljani kalčki. V ozadju se vidi še manjša pripravljena jed s pečenim krompirjem, pastinakom in korenjem. Vidi se tudi roka, ki z omako preliva hrano. Le kaj je lahko narobe?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gordon Ramsay (@gordongram)

Za nekatere popolnoma nič. Med več kot milijoni všečkov, so mnogi hitro pohvalili predstavljeno božično večerjo in jo celo označili za ' popolno'. »To je videti tako dobro,« je zapisal eden od sledilcev. »Ko bi vsaj lahko pograbila krožnik skozi zaslon,« se je navdušila oboževalka.

So pa nekateri v predstavljeni večerji vseeno videli težavo – z omako.

»Prinesi mi pravo omako. In vrzi stran to sc**je,« se bere eden od komentarjev.

»Ta omaka je preredka. Tole ni dobro, Ramsay,« je zapisal drugi.

»Kje pa je yorkshirski puding? Cvetačni sir? Nobenega nadeva? Redka omaka.«

»Omaka je videti kot, da je kupljena v trgovini.«

Mimogrede, meni za eno osebo v restavraciji Bread Street Kitchen stane 140 britanskih funtov (okoli 155 EUR) in vključuje kanapeje, predjed, glavno jed in desert, prav tako pa je v ponudbi še nabor vin in koktajlov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.