7. 10. 2021, 11:49

Nista vedela, da sta kupila hišo, ki je navdihnila film Izganjalec hudiča!

profimedia

Par iz Marylanda je na družbenih omrežjih razkril, kako sta nevede kupila prav tisto hišo, ki je bila navdih za knjigo in film The Exorcist (v prevodu: Izganjalec hudiča).

Danielle Witt in Ben Rockey-Harris sta omenjeno hišo našla, ko sta na trgu iskala ugodno nepremičnino. V trenutku nakupa hiše pa nista vedela, zakaj je hiša tako poceni.

Hiša s tremi spalnicami v mestu Cottage City je bila namreč na voljo za vsega 377.000 dolarjev, kar je najmanj 50.000 dolarjev manj, kot bi morala biti njena tržna vrednost.

Ko je bil kupoprodajna pogodba že podpisana, pa je par z raziskovanjem na spletu izvedel za razlog te izjemno ugodne ponudbe. Tako poceni je bila zato, ker je v taisti hiši katoliški duhovnik izvedel eksorcistični obred najstnika.

Eksorcizem dečka v tej hiši naj bi navdahnil klasično knjižno grozljivko The Exorcist iz leta 1971, dve leti kasneje pa je sledil še istoimenski film.

Washington Post je ob tej priliki povzel zgodbo iz leta 1949, ko je družina, ki je živela v tej hiši, na pomoč poklicala katoliškega duhovnika, ta pa je nato izvedel obrez izganjanja hudiča iz 14-letnega fanta, ki naj bi ga obsedel demon. V poročilu primera naj bi bilo zapisano: "Šele po več kot dvajsetih poskusih rituala eksorcizma tukaj in v St. Louisu jim je uspelo pregnati hudiča iz dečka."

In kako je živeti v takšni hiši?

Witt je za medije povedal, da ga življenje v tej hiši ne dela prav nič nervoznega ali zaskrbljenega.

"Saj veste, demoni se ne navežejo na lokacijo. Navežejo se na ljudi. So entitete, ki vandrajo naokoli."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.