A.B. | 19. 1. 2022, 21:15

'Covidno-neskončen' prisilni zmenek ju je pripeljal do zaroke

Profimedia

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP se je na Kitajskem zaročil par, ki se je v času poostrenih epidemioloških ukrepov za zajezitev širjenja covida-19 znašel na (neprostovoljno) 'neskončnem' zmenku. 

Ljubezenska zgodba kitajskega para, ki je zelo hitro postala viralna, je svoj vrhunec dosegla v mestu Xianyang. 28-letna Zhao Ping iz kitajske province Shaanxi na severu države se je namreč decembra lani odpravila na zmenek z mladeničem Zhao Fe-jem iz mesta Xianyang, tam pa naj bi (na predvidoma enodnevnem druženju) spoznala tudi njegovo družino. A druženje se je 'prisilno' podaljšalo, saj so kitajske oblasti v tistem trenutku odredile poostrene ukrepe za zajezitev širjenja covida-19, zaradi česar se Zhao Ping ni mogla vrniti domov. 

Za lokalne medije je dejala, da je bila nastala situacija zanjo precej neprijetna, saj nikoli ni razmišljala, da bi tam ostala čez noč. Prvič zato, ker so takšne zadeve ponekod na Kitajskem še vedno precej kočljive, drugič pa zato, ker je fant ni pretirano zanimal. 

Začetno odsotnost kemije pa je po večdnevnem druženju postopno nadomestila medsebojna naklonjenost, ki je na koncu prerasla v ljubezen - zato sta se odločila za naslednji smiseln korak: zaroko. 28-letnica je priznala, da so bili tako njeni kot partnerjevi starši nad njuno odločitvijo navdušeni in da so srečni, ker se tako dobro razumeta. 

Mladi Kitajci iz manjših mest in podeželskih skupnosti se tudi sicer pri izbiri potencialnih zakonskih partnerjev v veliki meri zanašajo na svoje prijatelje in družino. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.