A. B. | 23. 1. 2023, 13:01

Na slovenskih avtocestah je vse mogoče: eden sredi ceste na sneg kar v natikačih, drugi fotografiral samega sebe

BOBO/Facebook/InfoPot/fotomontaža

Sneg že od jutranjih ur po državi povzroča preglavice, zaradi česar nastajajo večkilometrski zastoji. Med čakanjem so mnogi izjemno neučakani, celo tako, da si dovolijo izstopiti iz avtomobila in storiti vse za fotografijo.  

"Če smo se ob prejšnjem sneženju zgražali nad fotografiranjem ob štajerski avtocesti, je danes v 'nabiralnik' prispel še prizor s primorske avtoceste med Razdrtim in Postojno," lahko preberemo na Facebooku infoPot. K objavi so priložili fotografijo, ki je znova razburila.

Spomnimo, da je nedavno po družbenih omrežjih zaokrožila fotografija, na kateri lahko vidimo, da je moški na odstavnem pasu ustavil avtomobil in na snegu fotografiral svojo partnerico. Podobna fotografija je zaokrožila tudi tokrat, pristojni so zgroženi. 

V snegu in dežju ... vse za všeček

Fotografija, ki jo je voznik posnel na primorski avtocesti med Razdrtim in Postojno, je nastala v jutranjih urah, ko je sneg zajel celotno Slovenijo. Na Dolenjskem, Notranjskem in Kočevskem že dolgo ni snežilo tako močno kot danes, zapadlo je več kot 20 centimetrov snega, razmere na primorki pa so bile ob prisotnosti burje nevarne.

Primorska avtocesta je še zdaj zaprta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani zaradi burje, zaradi česar nastajajo daljši zastoji. Te je za selfie izkoristil eden izmed čakajočih. Čakajoč tik za delom zimske službe in reševalnega vozila je izstopil in brez zadržkov poziral.  

Pristojni so nad dejanjem zgroženi in skorajda ne gre verjeti, do kod seže človeška domišljija. "Hoja po avtocesti je nevarna in z razlogom prepovedana, zato vas prosimo, da tega ne počnete," so opozorili na InfoPot in dodali: "Če že potrebujete sliko z avtoceste, lahko to varno storite na počivališčih." Njihovemu mnenju so se pridružili tudi komentarorji. Ena izmed teh je humorno zapisala: "Mogoče je potreboval foto dokaz, zakaj zamuja v službo." 

Tovornjakar po snegu kar z natikači 

Na Facebooku se je oglasila tudi novomeška policija, ki je delila fotografijo tovornjakarja. Ta je kar v natikačih izstopil na sneg in skušal tovornjak izriniti iz snega, v katerem se je znašel. "Priznamo, naša napaka ... Ob vseh nasvetih za varno udeležbo v prometu smo pozabili opozoriti voznike, naj se toplo obujejo in oblečejo," so humorno zapisali. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.