5. 2. 2021, 09:08

Prošnjo za službo so ji zavrnili – odgovor, ki ga je prejela, pa je razdelil spletno javnost

Shutterstock

Uporabnica Twitterja je delila odgovor, ki ga je prejela na oddano prošnjo za delo in se zgrozila. »Nisem potrebovala tega. Samo videla sem ponudbo in se prijavila.«

Le kaj jo je tako šokiralo? Odgovor je objavila na svojem Twitter profilu @turnmyswagguon, do danes pa je bila objava deljena že več kot 1280-krat in je prejela preko 4000 všečkov. V komentarjih pa se je vnela vroča debata o tem, če je prejeti odgovor na mestu ali ne?

V prvem stavku prejetega odgovora po elektronski pošti, so ji nesojeni delodajalci takoj povedali, da njena prošnja žal ni bila sprejeta, potem pa nadaljevali:

»Še naprej poskušajte in še naprej pošiljajte prošnje. Nihče se ne spominja zavrnitev: potrebuje se le en 'da', ki spremeni vse. A ne verjemite nam. Verjemite tem ljudem …«

V pismu so potem predstavljeni nekateri znani uspešni ljudje, ki so sprva doživeli velike zavrnitve. Takole so našteli nekaj primerov:

The Beatles je zavrnil Dick Rowe, izvršni direktor založbe Decca Records, saj je bil prepričan, da so »kitarske skupine v zatonu« in da »nimajo prihodnosti v svetu šov biznisa.« Zanima nas, kako se Dick Rowe počuti danes.

Ko je Harrison Ford nastopil v svoji prvi mali filmski vlogi, ga je eden od izvršnih producentov poklical v pisarno in mu povedal, da mu nikoli ne bo uspelo v filmskem poslu.

Michael Jordan je bil dejansko izključen iz šolske košarkarske ekipe.

Lady Gaga je njena prva založba Def Jam odpustila že po treh mesecih.

James Dyson je izdelal 5.126 neuspelih prototipov sesalca brez vrečke, preden je naslednji končno deloval.

Po samo enem nastopu je Jimmy Denny, menedžer prizorišča Grand Ole Opry, odpustil Elvisa Presleya.

Zapis so končali s vzpodbudnimi besedami, da je ta zavrnitev le majhen, hitro pozabljen korak na poti do naslednjega velikega 'da' – do tistega 'da', ki bo dejansko nekaj pomenil.

Kako se vam zdi takšno zavrnitveno pismo? Nekateri uporabniki Twitterja niso bili navdušeni.

»Od kod so pa kopirali te primere? 'Zanima nas, kako se Dick Rowe počuti danes?' Dick Rowe je umrl leta 1986,« je komentiral eden od bralcev.

Drugi se je pošalil: »Osebno mislim, da bi me podatek o neuspelih poskusih Jamesa Dysona spravil v boljšo voljo.«

Nekdo je bil bolj oster: »Tole je hujše kot zavrnitev sama.«

In vprašanje, ki se ob tem poraja in je zapisano tudi v enem od komentarjev: »Ne morem se odločiti, če mi je odgovor sladek ali strašljiv.«

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.