R. K. | 16. 3. 2023, 06:00

Razkrivamo preprost trik s solato, ki vam bo olajšal življenje: nikoli več je ne boste pripravljali drugače

TikTok/sidneyraz/posnetek zaslona

Uporabniki družbenih omrežjih so navdušeni nad uporabnostjo preprostega postopka, ki bi ga morali poznati vsi.

Zagotovo ste se tudi vi že kdaj lotili čiščenja in priprave solate, pa se niste mogli znebiti občutka, da bi lahko to storili tudi hitreje. Razkrivamo, da je to mogoče.

Na družbenih omrežjih se širi preprost trik, ki so ga delili že mnogi uporabniki, in vam lahko močno olajša pripraviti zeleno solato - ledenko. Deluje tako, da glavo solate s spodnjim delom močno udarimo ob kuhinjski pult, mizo ali dlan, nato pa korenino preprosto izvlečemo iz solate.

@sidneyraz lettuce learn from this #todayilearned #tipsandtricks #lifehack #lettuce #cookingathome ♬ original sound - sidneyraz

Številni uporabniki navdušeni

Posnetek, ki ga je uporabnik objavil na TikToku, je do danes všečkalo že več kot 34 tisoč uporabnikov, pod objavo pa se je nabralo tudi skoraj 400 komentarjev. Mnogo tistih, ki trika niso poznali, je pohvalilo njegovo uporabnost. "Ko sem se enkrat to naučila, tega nisem več prenehala početi na ta način," je zapisala ena od uporabnic. 

Uporabnik TikToka, ki je posnetek objavil, pa je stopil še korak naprej in preizkusil, ali trik deluje tudi pri pripravi druge zelenjave, ki ima podobno strukturo kot solata ledenka.

@sidneyraz i was told this and had to test it #todayilearned #lifehack #tipsandtricks #cauliflower ♬ original sound - sidneyraz

Lahko enako naredimo s cvetačo?

Izbral je glavo cvetače in posnel še video, v katerem poskuša enako storiti tudi s to zelenjavo. A neuspešno. Tudi pod to objavo se je nabralo več kot 500 komentarjev, v njih pa mu skuša večina uporabnikov pojasniti, da trik sicer res ne deluje s cvetačo, a zagotovo deluje z ledenko.

"Vsi v komentarjih, ki mu govorijo, da je to mogoče storiti s solato, si očitno niso ogledali videa pred tem," je komentirala ena od uporabnic.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.