30. 5. 2022, 12:30

Saj ni res, pa je! V Mono Lizo je vrgel TORTO

Twitter/Loopify

Zgodil se je napad na sliko Mona Liza, posnetek incidenta pa si lahko ogledate spodaj. 

V Parizu se je zgodil nenavaden incident. Mono Lizo, ki je ena od najbolj obleganih umetnin Louvra, je želel eden od obiskovalcev uničiti na poseben način - s torto. Posnetek incidenta zdaj kroži po družbenih omrežjih. 

Skočil z invalidskega vozička

Slika, ki jo je med letoma 1503 in 1519 ustvaril Leonardo da Vinci, ni bila poškodovana, saj je bila zaščitena z varnostnim steklom. 

Kaj se je točno zgodilo, najbolje opiše uporabnik socialnih omrežij: "Morda je to le meni noro, da moški, preoblečen v staro žensko, skoči z invalidskega vozička in poskuša razbiti neprebojno steklo Mone Lise. Nato nadaljuje z mazanjem torte po steklu in naokrog meče rože, preden ga obvladajo varnostniki".  

Številni incidenti

To pa ni bil edini napad na sliko Mona Liza. Moški je v 50. letih prejšnjega stoletja vanjo vrgel žveplovo kislino, ki je vplivala na kvaliteto slike, bolivijski študent pa jo je zadel s kamnom. Ruski turist je poleti leta 2009 v Mono Lizo vrgel skodelico čaja

Ženska v invalidskem vozičku je leta 1974, ko je bila na razstavi v Tokiu, poškropila svoj invalidski voziček z rdečo barvo in izrazila svoje nezadovoljstvo zaradi pomanjkanja dostopnih klančin, do želene slike pa ni nikoli prišla.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.