Uredništvo | 8. 12. 2023, 17:04

Slovenijo obiskali vnukinja in pravnukinja maršala Tita: s fotografijo, ki je nastala v naši prestolnici, sta navdušili

Profimedia

Dobrodošlico jima je na družbenih omrežjih zaželelo tudi nekaj Slovencev, med njimi znani pesnik.

Vnukinja nekdanjega jugoslovanskega voditelja Josipa Broza Tita Saša Broz je na Facebooku sporočila, da je v Sloveniji. Na družbenem omrežju je delila fotografijo, na kateri je s svojo hčerko in Titovo pravnukinjo Saro, in ob fotografiji pripisala "Ljubljana", s čimer je razkrila, da je fotografija nastala v slovenski prestolnici.

Dodala je emotikon srca in več ključnikov, med drugim "majhen izlet", "ljubljanski trenutki" in "lepo mesto".

Objava je požela skoraj 2000 všečkov in več komentarjev. Dobrodošlico jima je zaželelo tudi nekaj Slovencev, med drugim se je oglasil slovenski pesnik, literarni teoretik in umetnostni zgodovinar Miklavž Komelj, ki je zapisal: "Pozdravljeni v našem mestu!"  

Selfi posneli tudi v Mariboru

Brozova sicer na družbenih omrežjih večkrat deli fotografije svoje družine, tudi z različnih potovanj. Konec novembra se je tako oglasila iz avstrijskega Gradca, še prej pa iz Maribora, kjer sta se v SNG Maribor s hčerko udeležili premiere predstave Prometej: ena lepa apokalipsa. Na Facebooku je Titova vnukinja takrat delila selfi s Saro in zraven pripisala: "Veseli petek".

Titova pravnukinja, ki kot scenografka dela v Zagrebškem lutkovnem gledališču, je sicer pred časom spremenila svoj priimek iz Zidarić v Haas, po svoji prababici in Titovi drugi ženi Herthi Haas, s katero je bil jugoslovanski voditelj poročen med leti 1940 in 1943. Pri spremembi priimka je imela tako podporo svoje mame kot tudi očeta Ranka Zidarića.