28. 10. 2021, 13:34

Sredi noči jih je prebujalo srhljivo otroško petje, potem pa so odkrili, za kaj gre!

profimedia

Mestni svet je situacijo vzel resno, zato so sprožili preiskavo, da bi ugotovili, od kje prihajajo nenavadni zvoki. Ko so odkrili pravi razlog, so si vsi oddahnili.

Leto dni so prebivalci angleškega mesta Ipswich živeli v strahu pred čudnimi nočnimi zvoki, ki so ledeneli kri v žilah.

Skoraj vsako noč so na tamkajšnji policiji prejeli klice prestrašenih meščanov, ki so prijavljali 'ponavljajoče se otroško petje', možem v modrem pa nikakor ni uspelo razvozlati, od kje prihaja in kdo poje znano angleško otroško pesmico.

"Zbujalo me je sredi noči in bilo je strašno. Včasih ni minila noč, da bi je ne zaslišala naenkrat ob 1h zjutraj, pa ob 2h ali 4h ... Včasih sem pesmico slišala le enkrat, drugič večkrat v isti noči. Pred kratkim jo je bilo mogoče poslušati več ur skupaj. Kar je bilo grozno," je za Mirror povedala ena od meščank.

"Slišalo se je, kot da poje zelo majhen otrok. Bilo je srhljivo," pa je dodala druga.

Mestni svet je situacijo vzel zelo resno in sprožil preiskavo.

In potem so nekega večera, ko so po prijavi meščanke ob 23.15 uri, prišli zadevi na sled. Izkazalo se je, da zvok prihaja iz industrijskega sektorja, oddajala pa ga je alarmna naprava, ki je bila tja postavljena, da bi opozarjala na tatove. Ker je šlo za alarmno napravo, ki jo je sprožilo vsako gibanje, so kmalu ugotovili, da so alarm vsake toliko aktivirali kar pajki, ko so ti lezli čez senzor in tako 'prižigali' alarm.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.