18. 1. 2021, 19:22

Stevardesa razkrila, česa na letalu ne smete nikoli zaužiti

profimedia

Stevardesa, ki ima na TikToku več kot 465.000 sledilcev, je objavila posnetek, v katerem namigne, česa nikoli ne smete piti na letalu.

»Obljubite mi, da tega nikoli ne boste zaužili na letalu,« prosi Kat Kamalani, ki pravi, da obstaja le eno kritično pravilo:

Na letalu nikoli ne zaužijte napitkov, ki niso postreženi iz plastenke ali pločevinke.

Zakaj? Kot razloži, rezervoarji za vodo nikoli niso očiščeni in so »naravnost ogabni.« Potem pa še doda: »Stevardese in stevardi na letalu redko pijemo čaj ali kavo, ker vemo, da voda za pripravo pride iz istega rezervoarja.«

@katkamalani

Just promise me you won’t#flightattendantlife #travelhacks #traveler #cleaninghacks #influencers #foodhack

♬ original sound - Kat Kamalani

V posnetku Kat pokaže različne dele kavnega aparate na letalu in ob tem pove, da se nekatere dele aparata čisti samo, če se pokvarijo.

»Celoten aparat ni nikoli očiščen, stoji pa ob stranišču,« nadaljuje.

Potem opozori še, da naj starši na letalu nikoli ne prosijo za vročo vodo, ker bi jo radi uporabili v steklenički za otroka. Namesto tega predlaga, da raje zaprosite za ustekleničeno vodo in skodelico vroče vode – formulo nato zmešajte v hladni vodi, nalijte v stekleničko in jo potem postavite v vročo vodo, da se segreje.

Kar sicer ne omeni, za katero letalsko družbo dela.

Doslej je posnetek pogledalo že več kot milijon ljudi, nabralo pa se je tudi več tisoč komentarjev. Mnogi med njimi so jezni in zahtevajo obrazložitev, zakaj se rezervoarji z vodo na letalih ne čistijo, če so tako umazani. Med komentarji je tudi uporabnica, ki trdi, da dela za eno od ameriških letalskih linij: »Pri nas so vodni rezervoarji redno pregledani in dezinficirani. Prav tako služba za katering zamenja kuhalnike za kavo pred vsakim letom.«

Ista uporabnica pa na koncu vseeno pove, da bi voda, ki jo uživamo na letalu, morala biti ustekleničena ali vsaj pogreta.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.