N. V. | 2. 5. 2022, 07:00

To so zvezdniki, ki jim je Ferrari prepovedal nakup avta

Newspress

Vas zanima, katere slavne obraze Ferrari ne želi videti v svojih salonih?

Ferrari izbere stranko in ne ona njega – čeprav so ti avtomobili sanje skoraj vsakega ljubitelja avtomobilov.

Italijanska znamka nima nobenih težav s prodajo, ravno nasprotno! Uspešna je kot še nikoli doslej, saj podira lastne prodajne rekorde in ima ogromen dobiček na prodano vozilo, poroča portal Avto Fokus.

Stroga izbira kupcev

Obenem je znano tudi, da ima le malo proizvajalcev tako stroge zahteve pri izbiri kupcev, saj Ferrari skrbno ocenjuje, kdo bo sedel za volanom njihovih modelov.

Obstajajo napisana in nenapisana pravila, ki jih je treba upoštevati, da pridete na VIP seznam, piše Avto Fokus. Najpomembnejše pravilo je, da ferrarija v prvem letu lastništva ne smete prodati, če se odločite za prodajo, pa morate obvestiti tovarno. Prav tako pri Ferrariju menijo, da avtomobila ni zaželeno spreminjati, lepiti v folijo ...

Število milijonov na računu tako sploh ni ključno (seveda je nujno, ne zagotavlja pa nakupa).

Črna lista zvezdnikov

Kar nekaj zvezdnikov je zaradi svojih muh izgubilo pravico do nakupa ferrarijev, ne glede na to, kako bogati so. Avto Fokus razkriva, kdo je med njimi?

Voditelju Top Geara in spletnemu vplivnežu Chrisu Harrisu so prepovedali vstop v Ferrarijev klub, saj je nekoč dejal, da so novinarski ferrariji bolje optimizirani od tistih, ki jih prodajajo. Vodilnim v Maranellu njegova izjava vsekakor ni bila všeč ...

Profimedia

Raper in igralec 50 Cent je v svojih objavah popljuval Ferrari, a je bila kritika po mnenju ljudi iz Ferrarija neutemeljena, ker je bilo nedelovanje posledica pomanjkanja vdrževanja. Poleg tega je avto čistil s šampanjcem.

Profimedia

Kanadski zvezdnik Justin Bieber je pred nekaj leti pijan vozil svojega ferrarija 458, nato pa pozabil, kje ga je parkiral, in ga iskal kar dva tedna. Poleg tega je na svojih ferrarijih izvedel številne "prepovedane" predelave.

Doja Cat, Michelle Zauner in Justin Bieber.

Doja Cat, Michelle Zauner in Justin Bieber.

Profimedia

Igralec Nicolas Cage je zaradi finančnih težav moral prodati svojega ferrarija enza, a ga je prodal krepko pod nakupno ceno, kar je za Ferrari nesprejemljivo (cene enza morajo samo še rasti).

Profimedia

Znani modni oblikovalec Philipp Plein se je zaradi objavljanja fotografij ob ferrarijih znašel na sodišču in moral plačati 300.000 evrov odškodnine zaradi prisvajanja znamke Ferrari v korist promocije svojih oblačil.

Profimedia

Glasbenik in producent elektronske glasbe Deadmau5 je svoj ferrari 458 spider oblekel v folijo z animirano mačko Nyan Cat, ga preimenoval v purrari, nato pa ga vozil na številne avtomobilske dogodke. Samo predstavljate si lahko, kako ogorčeni so bili pri Ferrariju.

Profimedia

Boksarska zvezda Floyd Mayweather Jr. ni bil sposoben obdržati nobenega ferrarija več kot nekaj mesecev, saj jih je kupil le za predstavo in nato kar podaril znancem. Poleg tega so personalizacije, ki jih je izvedel na nekaterih od njih, po mnenju Ferrariju brez okusa in sloga.

Profimedia

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.