N.Z. | 1. 3. 2023, 13:36

Twitter se sesuva (potem ko je Elon Musk v soboto spet odpuščal)

profimedia

Elon Musk neprestano odpušča kadre na Twitterju, težave z delovanjem priljubljene platforme se od njegovega prevzema podjetja dalje samo še kopičijo. 

Odkar je Elon Musk lansko leto kupil podjetje Twitter, je odpustil na tisoče zaposlenih, težave z delovanjem platforme pa so vse številčnejše. Najbolj opazne so napake, zaradi katerih uporabniki ne morejo objavljati svojih čivkov.

Samo v februarju je platforma zabeležila štiri večje prekinitve delovanja, medtem ko je bilo v celem letu 2022 takšnih 'zrušitev' vsega skupaj 'le' devet.

Zanesljivost delovanja platforme se je znatno poslabšala vsakič, ko je Elon Musk odpustil še več ljudi. Zadnja takšna skupina odpuščanj se je zgodila v soboto, tako da je na Twitterju zdaj zaposlenih že manj kot 2000 ljudi (od 7.500, kolikor jih je bilo, ko je Musk oktobra prevzel vodenje Twitterja). 

V sklopu zadnjih odpuščanj naj bi šlo za ducate inženirjev, ki so skrbeli za to, da je platforma delovala na spletu.

"Včasih je bilo tako, da so se kvarile manjše stvari, zdaj pa bi se Twitter zares lahko povsem sesul v večjem delu sveta," je za New York Times povedal Saagar Jha, nekdanji inženir na Twitterju. "Ko se pričnejo pojavljati resne napake, bodo ljudje to jasno videli, saj sistemi ne bodo več delovali."

Twitter slabi dve uri NI delal

Številne uporabnike Twitterja je pred dobrima dvema urama pričakal pozdravni nagovor 'Dobrodošli na Twitterju', ki bi ga sicer lahko pričakovali le tisti, ki so svoj profil na Twitterju šele odprli.

Twitter/Printskrin

Uporabniki (pri čemer so bile težave večje na laptopih in manjše na mobilnih napravah) so sicer lahko čivkali, a se čivki niso nalagali na osebne zidove uporabnikov. Delale in prikazovale pa so se objave na #ključnike, a je bilo tudi to moteno.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.