21. 12. 2021, 12:53

Učiteljica ODPUŠČENA potem, ko so morali otroci kopati grobnice in se delati, da umirajo v plinskih komorah

profimedia

Ko so učenci svojo učiteljico vprašali, zakaj morajo to početi, pa naj bi jim odgovorila: "Ker so Židi uničili Božič."

Učiteljica na osnovni šoli Watkins Elementary School v Washingtonu je bila suspendirana potem, ko se je razvedelo, da je od učencev tretjega razreda osnovne šole zahtevala, da 'se igrajo holokavst'. Tako naj bi jim želela pokazati vso 'grozo tega zgodovinskega obdobja'.

V okviru 'projekta' je od otrok, starih od 8 do 9 let, zahtevala, da igrajo vloge, ki so močno vznemirile tako učence kot njihove starše.

Deček, ki je sicer judovskega porekla, je moral igrati Adolfa Hitlerja, kar je vključevalo tudi samomor vodje tretjega rajha. Mama enega od učencev pa je povedala, da je njen sin moral igrati, da je v vlaku, ki pelje v koncentracijsko taborišče, potem pa pred vrstniki odigrati, kako umira v plinski komori. Spet nek drug starše je za medije povedal, da je moral njegov otrok igrati, da ubija svoje sošolce. Del te nenavadne 'predstave' je bilo tudi pretvarjanje, da izkopavajo masovne grobnice.

Ravnatelj šol MScott Berkowitz je povedal, da so učenci to izvajali v šolski knjižnici, kjer naj bi delali na svojih lastnih projektih pred zimskimi prazniki, in dodal, da je 'imela učiteljica očitno neke svoje ideje'.

Ko so učenci svojo učiteljico vprašali, zakaj morajo vse to početi, naj bi jim ta odgovorila: "Ker so židi uničili božič!" Potem naj bi jim še zabičala, naj o vsem skupaj molčijo in naj vse to ostane njihova skrivnost. Slednje se ni zgodilo. Učenci so o vsem, kar se je dogajalo, takoj govorili z učiteljico popoldanskega varstva.

"To ni bilo del šolskega kurikuluma, zatoa se iskreno opravičujemo vsem našim učencem in njihovim družinam," pa je še povedal predstavnik šolskega okrožja.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.