N.Z. | 25. 4. 2022, 15:38

Konjukcija Venere, Marsa, Jupitra in Saturna (vidna s prostim očesom) prinaša spiritualni reset!

profimedia

Kar štirje planeti so se vidno zvrstili drug ob drugem tako, da bo ta zanimiv astronomski pojav mogoče opazovati še nekaj tednov.

»Gre za lepo konjukcijo, saj so se najsvetlejši in najbolj vidni planeti zvrstili ’štirje v vrsto’. Jupiter, Venera, Mars in Saturn so vidni od vzhoda na zahod,« je bil navdušen dr. Robert Massey iz Royal Astronomical Society.

A čeprav so gledano z zemlje planeti prav zares videti, kot da so se postavili v vrsto, to tam daleč v vesolju seveda ni zares tako. To je seveda povsem jasno astronomom, medtem ko astrologi pojav interpretirajo dobesedno.

»Te vrste pojavi se zgodijo enkrat na nekaj let. Neka podobnega smo videli leta 2020,« pravi dr. Massey in dodaja: »Letos pa imamo še posebno srečo, saj bomo priča poravnavi kar petih planetov, ko se 24. junija štirici pridruži še Merkur.«

In kaj o vsem skupaj pravijo astrologi?

Da se letošnji april končuje z nadvse zanimivim pogledom v nočno nebo, je skratka jasno.

Medtem ko bodo zvezdogledi ta kozmičen ples z veseljem opazovali ob zori, ko se ta najlepše vidi, pa se astrologi najbolj navdušujejo nad tem, da sta se Neptun in Jupiter ponovno srečala ravno v znamenju Rib prvič po 166 letih (konjukcija je nastopila 12. aprila 2022 in bo še nekaj časa trajala).

Ja, pravilno ste prebrali! Konjukcija med tema dvema planetoma v znamenju Rib je nadvse redka in se je nazadnje zgodila leta 1856. In to seveda mora nekaj pomeniti, kajne?

Takole njuno ponovno srečanje (ki ga bo mogoče še nekaj časa občudovati) interpretirajo astrologi:

"Ko se Jupiter in Neptun ponovno srečata, to običajno prinese kulturni preobrat in spiritualno resetiranje. Vsakih 12 do 13 let se ta močna planeta srečata na našem nebu, da bi nam pomagala širiti duhovne in umetniške talente, spodbudila evolucijo naših prepričanj in praktično vsega tistega v življenju, kar potrebuje ekspanzijo. Leta 2009 sta se tako srečala v Vodnarju. Takrat nas je njuno povezovanje (kar trikrat sta si križala pot v krajšem obdobju) premaknilo v novo ero s kar nekaj pomenljivih družbenih premikov, ki so bili še kako potrebni v tistih stresnih časih velike globalne gospodarske krize."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.