N. V. | 1. 5. 2023, 18:59

VIDEO: Če čep pod pokrovom plastenke olja mečete v smeti, delate veliko napako

Profimedia

Po spletu je zaokrožil videoposnetek, ki je šokiral mnoge. Ste tudi vi do sedaj olje odpirali narobe?

Mnogi so šokirani, saj so zaradi videoposnetka na TikToku odkrili, da napačno uporabljajo jedilno olje. Medtem ko so zavrgli čep pod pokrovom plastenke, je amaterski kuhar razkril, da je dejansko zelo koristen.

Ne zavžite čepa pod pokrovom plastenke olja

Pokrovček na olju je sestavljen iz dveh delov. Tisti spodnji, ki ga najdemo pod plastičnim pokrovčkom, je prav posebne oblike. Videti je kot nekakšen čep z zanko. Če te ne izvlečemo, olje ne bo priteklo iz plastenke.

Čep navadno zavržemo, takoj ko z njegovo pomočjo odpremo neprodušno zatesnjeno plastenko. TikTok videoposnetek pa nas uči, da bi v resnici morali ravnati drugače.

@cookingcards Stop throwing out the seal from your oil bottle, instead put it inside the top to control the pour! #cooking #kitchenhack #cooktok #oliveoil ♬ Woah (feat. D3Mstreet) - KRYPTO9095

Namesto, da roma v smeti, nam lahko služi še naprej: čep obrnemo obratno, kot je bil pritrjen na začetku, in ga potisnemo nazaj v grlo plastenke.

Prednosti

Na ta način bomo ustvarili nekakšno zaporo, ki bo preprečila, da bi se olje nekontrolirano vlilo, ko ga želimo dodati v ponev, skledo solate ali z njim le pokapljati pekač. Viskozna maščoba bo tako v manjših količinah kapljala iz plastenke, mi pa je tako ne bomo več polivali v prazno. Prav tako se ne bomo jezili, da smo olja kakšni jedi dodali preveč.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.