13. 9. 2021, 10:27

Ker sta zaščitno masko nosila pod nosom, nato pa postala še nasilna, sta morala zapustiti letalo!

profimedia

Moški in ženske naj bi pred dnevi zavrnila pravilno namestitev zaščitnih mask na letalu družbe JetBlue. Potniki letala so s svojimi mobilnimi napravami uspeli posneti vso dramo, ki se je dogajala, preden ju je osebje uspelo 'pospremiti' z letala.

Incident se je zgodil na letu s Fort Lauderdala, Florida, do San Diega, Kalifornija, v začetku minulega tedna, viralni posnetek pa je do danes videlo na tisoče uporabnikov družbenih omrežij.

Enega od posnetkov je objavila ženska, z imenom Alice, ki je zapisala, da sta tako moški kot ženska masko nosilo pod nosom. Ko ju je osebje opomnilo, pa naj bi prišlo najprej do veliko razburjanja, kasneje pa tudi do fizičnega obračunavanja.

Sledil je glasen prepir z veliko kletvicami, ženska v paru pa je med odhodom z letala potegnila masko z obraza in preostalim potnikom glasno predavala o krivici, ki se jima godi. Čeprav so ju vsi videli masko neprestano nositi pod nosom, je trdila, da jima je ta zgolj za hip zdrsnila z obraza, zaradi česar ju zdaj mečejo z letala. V mobilne kamere ostalih potnikov je med odhodom še rekla: "Naj postane viralno. Tožila jih bova. Vsi najini znanci so odvetniki."

Tudi ko sta že sestopala z letala, je moški v paru še naprej vpil: "Spoštujem vaša pravila. Nisem tiste vrste človek ... sem cepljen. Samo enkrat ste me opozorili ..."

Video se konča, ko jezni možakar članu letalskega osebja zaukaže, naj se vendarle že 'obrne in sooči z vsemi prisotnimi', upajoč na njihovo podporo, da bi zaslišal klic enega od potnikov: "Spelji se že vendar z letala!"

Ko so se za parom potem vendarle zaprla vrata letala, se video konča z veliko vzkliki odobravanja in aplavza.

Video si lahko ogledate spodaj ...

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alice (@alice.rusa)

Pri JetBlue so dogodek pospremili z naslednjim komentarjem za javnost:

"Naj samo povemo, da je letalsko osebje usposobljeno za komunikacijo s potniki, ki ne sledijo zaščitnim ukrepom. Če potnik zavrne pravilno nošenje maske, ko je na to opozorjen, bo osebje skušalo stvari urediti tako, da bo deportacija z letala zgolj zadnja možnost. Zaščita vsakega od naših potnikov in osebja pa je naša prva prioriteta. Tudi zato od ukrepa pravilnega nošenja mask tekom leta ne moremo odstopiti."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.