7. 9. 2021, 13:44

Vse kaže, da smo doslej burgerje jedli POPOLNOMA narobe

profimedia

Na TikToku je završalo, ko so je ameriška restavracijska veriga TGI Fridays objavila video, v katerem je postalo jasno, da smo burgerje ves ta čas jedli narobe.

Izkazalo se je, da gre hamburger pred uživanjem najprej obrniti na glavo, kar naj bi s pretakanjem sokov (tudi po zaslugi dobre stare gravitacije) znatno izboljšalo njihov okus.

"Razlog, da se večini burger zdi bolj okusen, če ga obrnemo 'narobe', se skriva v dejstvu, da je zgornja polovica štručke debelejša," ve povedati TGI-jev ekspert za burgerje. "Če hamburger obrnemo, bo debeljši del štručke uspel vskrati vse okuse in sokove iz burgerja in nadevov."

"Hkrati to tudi pomeni, da bodo vaše brbončice prej prišle do nadeva kot do burgerja. Če se vam zdi to bolj okusno, je še vedno odvisno od vaše osebne preference. A preden se o tem izrečete, vsaj poskusite. Pa nam potem javite svojo izkušnjo."

Pri @TGIFridaysUK so s svojo 'revolucionarno novostjo' uživanja burgerjev že sprožili malo TikTok gibanje, ki svoje izkušnje pridno beleži s ključnikom #FlipItChallenge. V teku je tudi nagradna igra, ki bo zmagovalce razveselila z odprtim računom za 50 funtov v njihovi restavraciji.

Resnici na ljubo, pa dotična novica še zdavnaj ni nekakšno novost. Številni vplivneži svoje burgerje, pa naj bo to pri TGI ali McDonald's, jedo natančno tako. Edina razlika tega novega starega trenda je, da se zdaj nad tem skoraj nihče več ne zgraža.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.