5. 8. 2020, 07:52 | Vir: Cosmopolitan

Vodna torta! Čudovita lahka poletna sladica brez jajc in masla. (recept)

Profimedia

Popolna za poletje (in morda za današnje popoldansko ustvarjanje v kuhinji)?

Recept za 'vodno torto' je v resnici precej stara tradicija, saj izvira iz 19. stoletja, ko je veljala za skromno sladico.

Za njeno pripravo je potrebnih le nekaj sestavin, danes pa je postala priljubljena izbira številnih ljubiteljskih kuharjev, saj velja za eno mehkejših sladic pod soncem.

Pobrskali smo za najboljšim receptom in tu je skrivnost njene priprave:

Sestavine:

  • 330 ml mineralne vode (sobne temperature)
  • 16 g pecilnega praška
  • 300 g moke
  • 200 g sladkorja
  • 90ml sončničnega olja
  • 1 strok vanilje

Priprava:

Moko zmešajte s pecilnim praškom in postavite na stran.

V drugi posodi zmešajte sladkor in vodo, da se sladkor stopi. Dodajte še vaniljo in olje ter vse skupaj dobro zmešajte.

Moko in pecilni prašek postopoma dodajajte mešanici. Izognite se nastanku grudic in emulziji.

Maso vlijte v pekač s premerom 24 cm, ter pecite 50 minut na 180 stopinjah.

Pečeno torto okrasite še s sladkorjem v prahu.

Fotografije: Profimedia

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol