28. 3. 2022, 19:00

Vse, kar morate vedeti o Jadi Pinkett Smith, njeni zakonski zvezi in nenavadni bolezni

Profimedia

Na 94. podelitvi oskarjev sta Jada Pinket Smith in Will Smith čez noč skočila na naslovnice svetovnih medijev, ko je Will Smith stanovskega kolega Chrisa Rocka po neslani šali na račun njegove žene, kaznoval z močno klofuto. Jeza ali frustracija, se zdaj sprašujejo komentatorji – ozadje odnosa zakoncev Smith je namreč še kako pestro.

"Jada, rad te imam. G.I. Jane 2, komaj čakam, da te vidim," se je na podelitvi oskarjev nerodno pošalil Chris Rock na račun njene pobrite glave, pri tem pa spomnil na film G.I. Jane iz leta 1997, v katerem je s pobrito glavo nastopila Demi Moore. Rockov komentar je očitno dovolj podražil zakonca Smith, da je Will prišel na oder in voditelja udaril – zdaj pa se cel svet sprašuje, če je bila zadeva zaigrana, spontana ali pa morda posledica daljših Willovih frustracij.

Will in Jada sta v svojih izjemnih 28 letih skupnega življenja imela kar nekaj vzponov in padcev. Kje sta danes in kako je to morda vplivalo na včerajšnji dogodek.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jada Pinkett Smith (@jadapinkettsmith)

Z Willom sta se spoznala leta 1994, ko je bil Will že poročen

Will in Jada sta se spoznala na snemanju serije Princ z Bel-Aira. Jada je prišla na avdicijo za vlogo Willove punce. Čeprav vloge potem ni dobila, sta se Will in Jada zapletla za kamerami. Will je bil takrat poročen z igralko Sheree Zampino – skupaj imata tudi sina Treyja.

"Spoznal sem, da nisem z osebo, s katero bi moral biti," je leta 2018 povedal v oddaji Red Table Talk, ki jo na Facebooku vodi prav Jada Pinkett Smith. "Sedel sem v kopalnici, se istočasno jokal in smejal, ker sem vedel, da je Jada ženska, s katero bi moral biti."

Zaročila in poročila sta se leta 1997

Jada sprva ni bila navdušena nad idejo, da bi se z Willom poročila. Leta 2019 je za revijo People povedala: "Nikoli se nisem hotela poročiti. Ampak moja mama mi je govorila: 'Moraš se poročiti.' Ona je stara šola. Will pa si je zelo želel zgraditi družino. Zato sem si rekla: 'V redu, mogoče je to nekaj, kar moram narediti.'"

Skupaj imata dva otroka

Julija 1998 je Jada rodila njunega prvega otroka Jadena, dve leti kasneje pa še hčerko Willow. Jayden danes stopa po očetovih igralskih stopinjah, Willow pa je zajadrala v glasbene vode.

(FOTO) Jaden in Willow Smith

Profimedia
Profimedia
Prve govorice o odprtem zakonu

Po precej tihem desetletju, ko sta bila Jada in Will osredotočena predvsem na snemanje filmov in vzgojo otrok, so se leta 2013 na Facebooku pojavila govorice, da imata zakonca Will t.i. odprto zakonsko zvezo. Jada se je na govorice odzvala: "Will in jaz lahko oba počneva kar hočeva, ker si v tem zaupava. To ne pomeni, da imava odprt odnos, ampak pomeni, da imava odrasel odnos."

Prve govorice o ločitvi

Leta 2015 so začele krožiti govorice o ločitvi, ki jih je Will Smith hitro zanikal. Tri leta kasneje je Will na podkastu Rap Radar povedal, da se z Jado definirata kot 'življenjska partnerja' in ne kot 'zakonca', pri tem pa dodal, da Jada ne more narediti ničesar, kar bi lahko zlomilo ta odnos. "Ima mojo podporo do smrti," je povedal.

Odprto razmerje potrjeno

Leta 2015 je Jada spoznala raperja Augusta Alsino, ki je pet let kasneje potrdil, da sta bila z Jado v razmerju v času, ko je bila ona poročena z Willom, ob tem pa potrdil, da imata Will in Jada odprto zakonsko zvezo. Alsina je ob tem še povedal, da je imel Willov blagoslov: "Dejansko sem se usedel z Willom in imel pogovor glede transformacije njune zakonske zveze v življenjsko partnerstvo, ki naj ne bi vključevalo romantike." Alsina je še izjavil, da se je takrat potem popolnoma predal Jadi, da sta bila več let skupaj in da jo je globoko ljubil. Jadini predstavniki so vse Alsinine izjave zanikali.

Profimedia
Uradno priznanje

Dva tedna po izjavah Augusta Alsine, sta Will in Jada na oddajo Red Table Talk vseeno potrdila, da je Jada bila v razmerju z Augustom Alsino, a da v tistem času z Willom menda nista bila skupaj. "Odločila sva se, da se za nekaj časa ločiva in odkrijeva, kaj naju osrečuje," je povedala Jada in dodala: "Will Augustu vsekakor ni dal dovoljenja, da je z mano v odnosu. Edino jaz mu lahko dam to dovoljenje."

Pobrita glava kot sprejetje izgube las

Leta 2018 je Jada Pinkett Smith v svoji oddaji Red Table Talk razkrila, da trpi za alopecijo, avtoimuno boleznijo, ki povzroči delno ali popolno izgubo las in da z različnimi tretmaji skuša omejiti njene posledice. Potem pa je lansko leto decembra povedala, da je popolnoma sprejela to stanje in zapisala, da se bo pobrila, ker bodo sicer ljudje mislili, da je imela na glavi kakšno operacijo, saj se ji je po dolžini lasišča naredil tanek pas plešavosi. "Z alopecijo bova prijateljici in pika," je na Instagramu zapisala Jada.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jada Pinkett Smith (@jadapinkettsmith)

Jada iskreno o intimnih odnosih z Willom

"Težko je," je oktobra 2021 povedala v oddaji Red Table Talk. "Z Willom se veliko pogovarjava predvsem o tem skupnem življenjskem potovanju. Začela sva, ko sva bila še zelo mlada, stara 22 let … mislim, da pričakuješ, da bo partner vedel – še posebej, ko je govora o seksu. Na način: 'Če me imaš rad, boš vedel, kaj narediti. Če me imaš rad, mi moraš brati misli.' To je velika past," je povedala.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.