A. Kl. | 23. 12. 2021, 13:00

(VIDEO) Vsiljivec na ameriški ambasadi: Kdo je starejši moški v rdečem?

Veleposlaništvo ZDA

Zaposleni na ameriškem veleposlaništvu v Sloveniji so namesto prazničnega voščila posneli zabaven video, v katerem se na posestvo njihove stavbe na Prešernovi prikrade poseben vsiljivec.

Varnostne kamere so ujele starejšega moškega v nenavadnih oblačilih in z belo brado, ki se s culo sprehaja po dvorišču veleposlaništva, nadzornik zato hitro sporoči: "Imamo situacijo. Nekdo skuša vdreti v ambasado."

V reševanje skrivnostnega primera se vplete tudi odpravnica poslov ZDA Susan Falatko, ko odkrijejo še en namig, in sicer piškote ob božičnem drevescu, pa jim postane jasno, da je vsiljivec pravzaprav dobri mož v rdečem: Božiček!

Senat ameriškega kongresa je sicer ravno minuli konec tedna potrdil pravnico Jamie Lindler Harpootlian za novo veleposlanico ZDA v Sloveniji. Pravnico iz Columbie v Južni Karolini je ameriški predsednik Joe Biden za veleposlanico predlagal julija.

Preberite še: Potrjena nova veleposlanica ZDA v Sloveniji. Kdo je Jamie Harpootlian?

Prihodnja veleposlanica v Sloveniji je sicer žena demokratskega senatorja v Južni Karolini Dicka Harpootliana. V Ljubljano bo glede na napovedi vendarle dopotovala sama, ker, kot je dejal senator, sam ne namerava odstopiti s položaja.

Na položaju veleposlanice ZDA bo nasledila Lyndo Blanchard, ki je po porazu njenega pokrovitelja Donalda Trumpa na lanskih predsedniških volitvah oziroma prisegi Bidna na položaj podala odstop.

Blanchard je Slovenijo zapustila januarja letos, odtlej pa posle vodi Falatko.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.