17. 4. 2020, 18:18 | Vir: STA

Z akcijo Ana pod oknom se bo gledališče Ana Monro na varen način približalo občinstvu

profimedia

V času razmaha novega koronavirusa, ko je javno življenje zamrlo, se mnogi umetniški ustvarjalci počutimo odrezani od svojega bistva - občinstva, so zapisali v Gledališču Ane Monro. Ker pa ulični umetniki niso želeli iskati virtualne poti do občinstva, so se odločili za bolj živo pot. Zasnovali so serijo dogodkov, poimenovano Ana pod oknom.

V Gledališču Ane Monro delujejo ulični umetniki, ki že skoraj 40 let ustvarjajo žive gledališke dogodke na prostem, skupaj z ljudmi. V času izolacije so po tehtnem razmisleku vendarle našli pot do gledalcev in zasnovali novo serijo dogodkov, ki teži k obujanju tradicije podokničarstva.

Na javnih površinah pred bloki bodo člani gledališča v sklopu projekta Ana pod oknom v prihodnje izvajali kratke umetniške intervencije, s katerimi želijo popestriti in polepšati dneve ljudem v izolaciji.

"Pri tem bomo seveda upoštevali vse ukrepe za preprečevanje širitve koronavirusa ter vas ozaveščali o njih. Naše nastope si boste lahko ogledali skozi okna in/ali z balkonov, seveda pa vas bomo kot vedno povabili k sodelovanju - a tokrat na daljavo," so sporočili iz gledališča. In dodali: "Ostanite doma in se vidimo pod vašim oknom!"

Prvo akcijo so izvedli v četrtek, ko so obiskali stanovanjsko naselje v četrtni skupnosti Bežigrad v Ljubljani. Častno pokroviteljstvo nad umetniško akcijo Ana pod oknom je sprejel predsednik republike Borut Pahor, še piše v sporočilu za javnost.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.