1. 8. 2017, 10:18 | Vir: Playboy

Z Natalip Kapchuko o tem, kako si utreti pot med prave zvezdnike

Natalia Kapchuk, lepotica iz Rusije, nam je odprla vrata v svet največjih zvezdnikov, najdražjih penin in najhitrejših avtomobilov. Ob tem nam je namignila, kako se lahko v tem svetu znajdemo tudi mi.

22:07. Večerni piš, ki diši po vseh molekulah svetovne metropole, se zapodi čez vedno nekoliko vlažen London. Naša mala ekipa stoji na ulici Dover, pod opečnato stavbo, ki v popolnosti odraža vse, kar smatramo za angleško. Sedem minut po dogovorjeni uri se nam zdi še tolerantna zamuda, saj vendarle čakamo zelo posebno osebo. Zelo posebno dekle. Tisto noč je namreč ona edini razlog, da bomo lahko stopili v prestiži klub Arts. Zakaj jo potrebujemo?

Preprosto – ker nismo na seznamu članov. Ne zato, ker se nismo včlanili, ampak zato, ker na ta seznam pač ne sodimo. Profil obiskovalcev tega znamenitega londonskega kluba vključuje petičneže svetovnega kova, zvezdnike, pomembneže, ljudi, ki jih ne srečaš v vrsti pred delikateso. Zato smo nestrpni. Utrip srca poskoči, ko po ulici pripelje črn mercedes AMG S63. Mestne luči igrivo odsevajo od elegantne jeklene arhitekture.

Avtomobil se z nežno brnečim motorjem ustavi nekaj metrov pred našo postojanko. Voznik izstopi, se sprehodi okoli avtomobila in odpre zadnja vrata. Prispela je. Natalia Kapchuk rahlo pokima vozniku, nato pa nam z iskrivim nasmehom pomaha v pozdrav. In naša edina misel? V živo je videti še bolje kot na fotografijah.

Pot v sanje

Zgodba o tem, zakaj sredi Londona komaj čakamo, da se snidemo z Natalio Kapchuk, visokoraslo Rusijo s svilenimi lasmi zlatega odtenka, se je začela pisati veliko prej. Daleč od londonske vlage in mestnih luči. Začela se je pisati v vročem Dubaju, kjer se je naša pot prek premnogih naključij križala z blondinko, ki nam je v neštetih drugih okoliščinah ne bi nikoli uspelo spoznati.

A Dubaj skriva veliko priložnosti. In v iskanju neke druge smo našli tole. Natalia Kapchuk se je razkrila kot zgodba, s katero se v tem trenutku morebiti res ne more identificirati skorajda noben Slovenec (no, morda se lahko Melania Trump, rojena kot Melanija Knavs), a pod to zgodbo živi še ena zgodba, ki pa je skorajda pisana v odmevu želja, upov in sanj mnogih naših soborcev za boljše življenje – v vprašanju, kako mi lahko uspe v tujini. In tako se je začelo. Z besedo. Z vprašanjem. Na začetku, tik preden je peščeni vihar pregnal utrip z žgočih avenij Dubaja, je bila le misel, da lahko Natalia Kap­chuk, ki si je onstran Urala utrla pot do najboljših klubov in najdražjih hotelov v najlepših prestolnicah sveta, ponudi namig, nasvet, roko, s katero nas bo popeljala do magične rešitve. Do mednarodnega uspeha.

A popeljala nas je mnogo dlje. V svet, ki je običajnim smrtnikom zaprt. V svet, ki živi za fasado naše realnosti. Za nas fantazijski, za njo oprijemljiva resničnost, ki ji mora za obstoj v njej ostati zvesta noč in dan. Zanimalo nas je, kako ji je uspelo. In ali morebiti lahko uspe tudi nam. A najprej želimo nekoliko bolje spoznati Natalio – pa čeprav se nam zdi, da jo že tako dobro poznamo.

Življenje drugih kot služba

Natalia namreč danes svoje življenje nosi na ogled vsem. Njen javni profil je tako rekoč njena služba. Še preden smo ji prvič segli v roko, smo precej natančno vedeli, kdo je, kaj je in kje je. Vsak njen korak je zabeležen, vsak njen nasmeh ujet. Koncept zasebnosti je v načinu življenja, ki si ga je izbrala, potisnjen vstran, saj je prioriteta njenega življenja v bistvu življenje drugih. Dela namreč kot osebna menedžerka za slavne. Kot skrbnica za dobrobit imen, ki jih vsi drugi le gledamo na televiziji.

Zaposlena je v agenciji Anonymous, ki s sedeži v vseh epicentrih zvezdništva poskrbi, da so vrhunske zvezde vseh konfiguracij brez nepotrebnih skrbi, ko drsijo skozi svoje življenje. Natalia poskrbi, da so njene stranke pravilno oblečene za rdečo preprogo, saj ima tesne stike s številnimi modnimi oblikovalci. Organizira dogodke in zabave, ki so obvezni del zvezdniškega življenja in morajo nujno vključevati neskončne potoke penine, kristalno čiste bazene in najlepša dekleta na planetu. Po potrebi kakšnemu zvezdniku najame zasebno letalo.

Tu in tam poskrbi tudi za to, da ti zvezdniki vedo, kaj so njihove nove naloge in kje jih morebiti čakajo bogate pogodbe. Kar je pri tem najlepše, pa je potem seveda to, da se ves ta prestiž zgodi tudi za Natalio. Da je popolnoma vpletena v mrežo najbolj odmevnih imen našega časa. Živi zvezdniško življenje, a v nasprotju s svojimi strankami brez nenehnega medijskega pritiska in kritičnega pogleda množic. Je gospodična iz ozadja. Ki pa jo, če pogledamo natančneje, pogosto vidimo tudi v ospredju.

Lahko se zgodi tudi vam

22:14. Že takoj po vstopu v klub Arts je jasno, da to vsekakor ni njen prvi obisk. Zato ji ni treba brskati po torbici za kakšno člansko izkaznico (morebiti kaj takšnega niti ne obstaja, a raje nismo spraševali), ki bi ji dovoljevala prost vstop v ta ekskluzivni klub. V predprostoru se le nasmehne urejenemu strežaju, ki ji odzdravi s prijaznim poklonom. Ona mu s prsti subtilno pokaže na ponižne člane naše ekipe, ki se bomo ta večer z njo prebili v klub. Gospodič pokima, se nasmehne in jo kon­čno pozdravi še z besedami v sočnem londonskem cockneyju.

Z iztegnjeno roko nas zatem povabi v razkošno notranjost kluba. Vstopimo. V Arts. In v zakulisje življenja lepe Natalie. Kot izkušena lisička se smuka skozi prečudovito opremljeni klub, proti mizi, ki nas čaka. Na njej se že hladi penina, obvez­ni del diete vsakega zvezdnika. Natalia se je razveseli – to je namreč njen najljubši, Dom Perignon Vintage Rose. Uživaško. Večer začnemo z vprašanjem, ki nas pelje na čisti začetek: Kaj je bila zanjo prelomna točka? Kako je vstopila v ta svet, o katerem mnogi le sanjamo in si o tem, da bi lahko v njem prisostvovali, kaj šele živeli, niti ne upamo razmišljati?

Ker Natalia ni domačinka v svetu slavnih, ni hčerka kakšnega bogataša z debelim poslovnim imenikom vseh nujnih zvez za optimalno življenje, ni kraljeva dedinja. Je deklica iz Rusije, ki je očitno nekaj naredila zelo prav. In če je na tovrstna vprašanja vsaj v primeru številnih uspešnih Slovencev običajno pričakovati odgovor, da se vse zgodi, če trdo delaš (ma ne ga srat, tista gospoda slovenska orožarska, teševska, panamska ipd. itd.), je tu odgovor nekoliko drugačen. Ključ je v mreženju.

Ampak ne v tem, da na Facebookov profil privabimo tisoče neuporabnih neznancev in svoj LinkedInov profil zasičimo z ljudmi, s katerimi nismo nikoli spregovorili niti besede, ampak je bistveno mreženje v živo. »Zame je bil ključen filmski festival v Cannesu leta 2006, kjer sem na enem kraju spoznala največ znanih in pomembnih ljudi, ki so sčasoma postali tudi moji prijatelji. Od takrat grem na Cannes festival čisto vsako leto, saj je to odlična priložnost, da se snidem z vsemi prijatelji, ki sicer živijo na različnih koncih sveta, in tako ohranim stike – pomembne stike.« Potrebujemo torej le pogum in zdravo radovednost, da pokukamo tja, kjer se nam zdi, da ne bi smeli, in da govorimo z ljudmi, za katere bi mislili, da se z nami ne želijo pogovarjati. Priložnosti so, treba jih je le izkoristiti.

Prvi pomembnež, ki ga je spoznala, je bil Roberto Cavalli. In tako kot vse najboljše stvari v življenju se je tudi to zgodilo popolnoma nepričakovano, ko je z lastniki Nikki Beach, tržne znamke luksuznih klubov in hotelov, nekega večera občudovala nenavadno jahto v monaški marini. Nenadoma je na krov stopil nihče drug kot modni gigant Roberto Cavalli, se nasmehnil ob njihovi radovednosti in jih povabil na ogled prestižnega plovila. Tu bi nas slovenska skromnost morda ustavila in bi se zahvalili za prijaznost in bi raje odšli v drugo smer. Natalia pa je vstopila.

Ponudila se je priložnost in jo je zagrabila. Na krovu fantastične jahte so se ji odprla prva velika vrata v svetlo pri­hodnost. Še danes se spomni te bajne barkače. Notranjost je bila, tipično za Cavallija, odeta v živalske vzorce, sama jahta pa je odsevala v kameleonskih niansah, od vijolične do zelene. Še danes je to ena najbolj odštekanih barkač, ki počivajo v največjih svetovnih marinah. Za Natalio je bil to nepričakovan preskok. Nenadoma je bil ta sanjski luksuz tu. Pred njo. Na dotik. Kot da so vse poti vodile k temu. K začetku drugačnega življenja. Življenja, ki ni v ničemer več takšno, kot so mnoga druga.

Delavnik brez konca, a ne brez seksa

Danes potuje z zasebnimi letali, večerja v španski restavraciji El Celler de Can Roca s tremi Michelinovimi zvezdicami, udeleži se rojstnodnevne zabave Naomi Campbell na jugu Francije (praznovala je v čudovitem dvorcu, med povabljenimi so se smukali tudi Leonardo DiCaprio, Dita von Tesse, športniki in številne manekenke, med njimi seveda tudi angelčki Victoria's Secret).

V vsem tem blišču je Natalia našla svoje mesto in svoje poslanstvo. Razume, da si mora vse to, kar ima, vsak dan zaslužiti, da mora svoj obstanek v tem sanjskem bivanju vsak dan znova upravičiti. Zato je vsaka minuta, ki jo živi obdana z luksuzom, dejansko delo. Čeprav se ne zdi garaško, pa ima vse to vsekakor zelo visoko ceno. Zahteva predanost na vseh osebnostnih ravneh. Zahteva človeka kot celoto. Zato mora ljudi, za katere dela v tem promilu prebivalstva, ne le spoštovati in ceniti, ampak jih tudi razumeti. Njena prisotnost na zabavah je v bistvu njeno delo. Delo, ki se konča, ko se nov dan že začenja.

Intenzivno življenje na sceni slavnih ima svoj davek tudi v postelji. Pa če je človek v razmerju ali pa ne. Potovanja so redna, odsotnost obvezna, spoznavaš pa bolj ali manj samo najlepše ljudi na planetu – in kot pravi Natalia, privlačnosti se ne da ustaviti. "Se zgodi. In na tej sceni seksa nikoli ne primanjkuje. Če hočeš, seksaš. Ni treba kaj dosti iskati ali se pregovarjati, hudomušno namigne. In ker je denar vendarle sveta vladar, potem verjetno tudi ne manjka nespodobnih povabil. Ta so, a k sreči pri naši agenciji delamo z izredno spodobnimi in profesionalnimi strankami. Ne spomnim se, da bi kdaj imeli kakršnekoli težave z nadlegovanjem ali kaj podobnega. Je pa res, da jaz takoj razjasnim, kje so meje. To je moja služba in posla ne mešam z užitkom." Ker pa pri seksu strasti vendarle večkrat premagajo razum, nas je pri poslu, ki zahteva toliko potovanj, zanimalo le še eno poredno vprašanje – seks na letalu? Natalia plane v smeh. Očitno smo zadeli. "Ja, sem izkusila. Takole vam povem – airbus A380 je idealno letalo za seks v višavah. V prvem razredu imajo tuš kabine, ki so odlične za takšne norčije. Zdaj razumemo, da ima dragoceni prvi razred še kar nekaj skritih prednosti – tudi za dva."

Drugačna izčrpanost

Preden odhiti, jo zato pobaramo še o utrujenosti. O burn­outu, izgorelosti. O tem skorajda nujnem defektu modernih ljudi, ki vedno nekaj počnejo. Natalia prizna, da je včasih utrujena. Ker se udeležuje vedno istih dogodkov na najbolj ekskluzivnih lokacijah, obenem pa prek agencije Anonymous, ki skrbi za dobrobit svojih zvezdniških klientov, tudi pogosto dela z vedno istimi obrazi, včasih dobi občutek, da je obdana z vedno istimi ljudmi. Kar je za nekoga, ki je maja v Cannesu, pozimi v St. Moritzu, Miamiju ali Los Angelesu, jeseni v Dubaju in vmes še v Londonu, kar težko verjeti, sploh nam, ki včasih tudi po več desetletij ne zapustimo dometa rojstne poštne številke. A Natalia je vendarle del zaprte družbe, s katero se giblje od te do one prestižne lokacije. In potem še mnoge neprespane noči, doda. Pa naporne večerje, ker tudi z zvezdniki ne gre vedno vse kot po maslu. In vedno ta šampanjec. Ah, te mehurčkaste težave.

Dolgi dnevi, še daljše noči, malo spanca in bioritem, prilagojen drugim ljudem, zahtevajo od človeka veliko več, kot si lahko predstavljamo. Nekje se je zato treba napolniti s svežo energijo. Z novimi močmi. Nekje si je treba prečistiti um. Natalia je svojo dušno uteho našla v umetnosti. V ustvarjanju slikarskih del. Pop art, kjer je Natalia lahko samo Natalia. Kjer ne dela za nikogar drugega, samo zase. Kjer izrazi tisto, kar je všeč njej in ne stranki. In všeč so ji barve, zato eksperimentira s tehnikami in materiali, z oblikami in simboli. Moje stvaritve so zabavne, modne, odražajo mojo osebnost in moj življenjski slog. Slog, ki mu vsekakor ne primanjkuje barv.

Načrt za uspeh

Sledi slovo. In še obvezno, morda malce slovensko vprašanje – ali lahko uspe tudi nam? Kaj svetuje nekomu, ki bi želel živeti in delati v svetu, kjer je danes ona? Zastane dih, ker pričakujemo tehten premislek. A ga ni. "Just do it", izstreli. Kot da bi jo vprašali, ali si ob večerji naročimo še sladico. Just do it.

A brez skrbi, osnoven recept vseeno obstaja. Natalia predlaga, da si vsakdo, ki želi vstopiti v svet zvezdnikov, v želji poslovnega mreženja med najbolj elitnimi imeni naše dobe najprej naredi seznam ekskluzivnih in eminentnih dogodkov, ki se bodo kmalu zgodili v bližini. In potem samo gre. Preprosto spakira in gre. Vstopa na najelitnejše dogodke seveda ni mogoče dobiti kar takoj, a na sami lokaciji se lahko spoznava ljudi, začne pogovore, se rokuje z velikani in ustvarja socialno omrežje.

Prej ali slej se znajdeš na pravem kraju v pravem trenutku in spoznaš prave ljudi. Kaj pa kodeks oblačenja? Videz je pomemben. Ni treba nujno nositi modnih kosov iz zadnje kolekcije, a vseeno je treba izražati, da slediš modnim smernicam in da ceniš slog dobrega oblačenja. Tudi tako se pač dela socialna selekcija. Vse drugo je skorajda samoumevno: bodite odprti, prijazni, samozavestni in šarmantni. Če ne bo šlo drugače, vam bodo zvezde morda naklonile, da boste naleteli prav na Natalio.

TEKST Darjo Hrib

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.