1. 8. 2017, 09:18 | Vir: STA

Za uvod v Trnfest razstava in koncert Hamo & Tribute 2 love

Daniel Novakovič/STA

V Trnovem se bo drevi z razstavo Sama Lapajneta in koncertom Hamo & Tribute 2 love začel Trnfest v organizaciji KUD France Prešeren. Program festivala bodo do 31. avgusta sooblikovali slovenski in tuji ustvarjalci s področij glasbe, gledališča, plesa, literature, filma, likovne ter vizualne umetnosti. Konec avgusta se obeta Emonska promenada.

Organizatorji Trnfesta po zgledu minulih izdaj napovedujejo "kakovosten, razgiban, žanrsko raznolik program" za odrasle, pa tudi za najmlajše, ki bo dopolnjen z različnimi delavnicami.

Nocoj bosta festival uvedla odprtje razstave gledaliških plakatov Lapajneta v Galeriji KUD ter koncert zasedbe Hamo & Tribute 2 love. Skupina bo predstavila skladbe z najnovejšega bluesovsko obarvanega albuma 3p, najverjetneje pa se obeta tudi kakšna starejša uspešnica. Glasbeni program letošnje izdaje bodo sooblikovali tudi trnovski hip-hoperji ter skupine The Nilz, Dandelion Children, Ambra in Lolita.

Vsak večer se bo po prireditvi na zunanjem letnem odru dogajanje preselilo v društveno dvorano, kjer bodo prvo nedeljo nastopili Katzen kabaret, ostale dneve pa pester nabor DJ-jev.

Četrtki bodo namenjeni otrokom ali večernim filmom, nedelje bodo praviloma gledališke. Prva v nizu bo predstava Gospod predsednik v izvedbi Žige Čamernika.

V nadaljevanju festivala ne bosta umanjkala tudi Impro maraton in StendAp, med 24. in 26. avgustom pa bo na dvorišču trnovskega kulturnega hrama ponovno gostoval ulični festival Emonska promenada.

Pri organizaciji letošnjega festivala je pomembno soorganizatorsko podporo nudila Ustanova nevladnih mladinskega polja Pohorski bataljon, pokrovitelj letošnjega Trnfesta pa je Festival slovanskih kultur, s katerim si bodo kudovci v bodoče delili prostore na Karunovi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.