17. 12. 2021, 07:00 | Vir: STA

Zabava, ki si jo je privoščila kraljeva družina za princesin rojstni dan, razburila Nizozemce

profimedia
Zabava, ki si jo je privoščila kraljeva družina za princesin rojstni dan, razburila Nizozemce (foto: profimedia)

Nizozemska kraljeva družina se je opravičila in obžalovala, ker je minuli teden pripravila zabavo za 18. rojstni dan bodoče kraljice in nanjo povabila 21 gostov, čeprav to ni v skladu s protikoronskimi ukrepi v državi.

Nizozemce je razjezila njihova kraljeva družina, ki je kljub trenutno strogim protikoronskim ukrepom v soboto pripravila rojstnodnevno zabavo za princeso Amalio, ki je 7. decembra dopolnila 18 let, in nanjo povabila več kot 20 gostov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V palači se sicer zagovarjajo, da je zabava potekala na prostem, v parku pri kraljevi palači, ter da so spoštovali zaščitne ukrepe, kot sta testiranje na novi koronavirus in ohranjanje varne medsebojne razdalje.

To je v pismu parlamentu izpostavil tudi nizozemski premier Mark Rutte, a obenem dodal, da mu je kralj priznal, da priprava zabave očitno ni bila dobra ideja.

Na Nizozemskem so spričo širjenja različice omikron novega koronavirusa v torek sporočili, da bodo pred božično-novoletnimi prazniki predčasno zaprli osnovne šole ter razširili omejitve v nočnem času. Nizozemci smejo trenutno na svojih domovih gostiti le po največ štiri goste, starejše od 13 let.

Kot še dodaja AFP, je to le zadnja v vrsti napak, ki jih je nizozemska kraljeva družina naredila v času pandemije in zaradi katerih ji je občutno upadla podpora v javnosti. Oktobra lani je na primer morala predčasno zaključiti svoje počitnice v Grčiji, potem ko je Nizozemce razjezila objava podrobnosti o dopustovanju, obenem pa je v državi začelo veljati delno zaprtje javnega življenja.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.