Začetek Pripovedovalskega festivala: Preplet tradicije in osebnih zgodb

16. 3. 2018, 08:27 | Scena | Vir: STA
Začetek Pripovedovalskega festivala: Preplet tradicije in osebnih zgodb (foto: STA) STA

V Klubu Cankarjevega doma (CD) se bo zvečer začel Pripovedovalski festival, ki bo v svoji 21. izdaji v nekoliko spremenjeni podobi prepletal tradicijo - pravljice, folkloro, mite - z osebnimi zgodbami. Na različnih prizoriščih po Ljubljani in tudi v Mariboru bo do 24. marca med drugim ponudil več pripovedovalskih dogodkov, tudi dveh tujih gostov.

Na uvodnem večeru Odpiramo! bodo nastopili nekateri glavni akterji pripovedovalskih dogodkov, ki bodo sledili v festivalskem tednu. Da bi obiskovalcem namignili, kaj jih čaka, bo vsak povedal eno zgodbo. Na odru se bodo zvrstili iranski pripovedovalec Sahand Sahebdivani, slovenski pripovedovalci Anja Štefan, Katja Preša, Boštjan Napotnik, Rok Kušlan in Katarina Nahtigal ter glasbenika Ana Kravanja in Samo Kutin.

Iranski pripovedovalec z Nizozemske Sahand Sahebdivani je eden od dveh letošnjih tujih pripovedovalskih gostov, ki bo v soboto v Klubu CD poslušalce popeljal na Balkansko odisejo. Druga gostja je norveška pripovedovalka iz Nemčije Ragnhild A. Morch, ki v Slovenijo prihaja z delavnico pripovedovanja resničnih zgodb in pripovedovalskim dogodkom Horizont. S slednjim bo obiskala tudi Maribor.

Med izpostavljenimi dogodki festivala, ki sta ga oblikovali Špela Frlic in Alenka Veler, sta še niz predavanj Rokovanje s tradicijo in sklepni večer resničnih zgodb Želo. Festival dopolnjujejo bogat otroški program in spremljevalni dogodki.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri