A. Kl. | 25. 1. 2022, 09:33

Zakaj je Martha Stewart pustila Anthonyja Hopkinsa? To je SRHLJIVI razlog.

Profimedia
Zakaj je Martha Stewart pustila Anthonyja Hopkinsa? To je SRHLJIVI razlog. (foto: Profimedia)

Ameriška gospodinjska gurujka Martha Stewart je v pogovorni oddaji Ellen DeGeneres razkrila, zakaj sta se razšla z igralcem Anthonyjem Hopkinsom.

Kot je razkrila 80-letna Stewart, oskarjevca preprosto ni mogla ločiti od njegove najrazvpitejše filmske vloge, srhljivega psihiatra dr. Hannibala Lecterja.

84-letni oskarjevec je leta 1991 v trilerju Ko jagenjčki obmolknejo mojstrsko (režiral je Jonathan Demme) upodobil psihopatskega serijskega morilca, ki si za poobedek s slastjo privošči možgane svojih žrtev. V vlogi mlade kriminalistke Clarice Sterling, ki se na Lecterja obrne med reševanjem zahtevnega primera, je blestela Jodie Foster

Profimedia

Vloga mu je prinesla oskarja, a odnesla Martho, saj je lastnica imperija izdelkov za življenjski slog in avtorica več knjig in kuharskih oddaj povedala, da preprosto ni mogla odmisliti njegove podobe iz omenjenega filma.

V omenjeni oddaji je resnico razkrila med igro Dve resnici in ena laž in pojasnila: "Imam veliko, strašljivo hišo v Maine, ki se daleč na samem razteza na 100 akrih v gozdu in ne morem si predstavljati, da bi tja peljala Anthonyja Hopkinsa. Nisem mogla - ves čas sem si predstavljala, kako jé ... no, saj veste."

Profimedia

Očitno sta romanco tudi pred tem dobro skrivala, saj v javnosti ni znano, kdaj naj bi se Stewart in Hopkins sestajala, najbrž pa pred njegovo poroko s tretjo ženo Stello Arroyave leta 2003.

Stewart, ki se je od nekdanjega moža ločila leta 1990, potem ko sta bila skupaj skoraj tri desetletja, je o bežni romanci s Hopkinsom sicer spregovorila že leta 2014, takrat je povedala, da sta šla nekajkrat na večerjo, več pa ni želela razkriti, saj mora po njenem "dekle znati ohraniti skrivnosti".

Sir Hopkins je vlogo srhljivega Lecterja kljub romantični smoli z Martho ponovil še dvakrat, piše CNN, sprva v Hannibalu v režiji Ridleyja Scotta, nato pa še v Rdečem zmaju - predzgodbi prvih dveh filmov, ki jo je režiral Brett Ratner.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.