6. 6. 2020, 06:05

Zakaj so najboljši partnerji tisti, ki obožujejo vadbo?

profimedia

Biti z nekom, ki obožuje gibanje, prinese v zvezo veliko pozitivnih stvari. 

To, da vaša druga polovica vadbo postavlja kot eno od prioritet v svojem življenju, lahko štejete v velik plus, saj: 

Bo dobre navade prenesla na vas

Začnimo z najbolj očitnim: hočete ali ne, bo partner na vas prenesel kakšno svojo navado in tudi vi boste storili tako. Kaj ne bi bilo odlično, če bi bila ta navada povezana s športom in gibanjem nasploh? 

Morda vas nauči uživati na dolgih sprehodih, na katere prej niste hodili. Ali pa najdeta skupno aktivnost. Lahko vas spet navduši za šport iz mladosti. 

Stremi k zdravi prehrani

Prepričani ste lahko, da se bo v vajini kuhinji znašla zelenjava vseh barv, sadje kot ga še niste videli, zdravi prigrizki in podobno. Tudi če bo nekaj prostora ostalo za vaše sladkarije, jih boste verjetno kar sami hitro umaknili, saj bo sladek mango zlahka nadomestil čokolado, sladice pa bodo od sedaj naprej zdrave. Takšnim spremembam se pač ne moremo upirati, kajne?

Prekipeva od endorfinov

Tudi sami ste že opazili, da ste se z vadbe vrnili boljše volje, kljub temu da dan ni bil dober. Vaš partner bo le malokdaj razdražljiv in slabo razpoložen, saj bo večino časa prekipeval od hormonov sreče, ki se sproščajo med vadbo. Ne zavidajte mu, raje se skupaj z njim odpravite na bližnji hrib. 

Je samozavestna

Vse športne aktivnosti, ki navdušujejo drugo polovico, so naredile veliko dobrega za njeno telo, kar ste opazili tudi sami. To je delno razlog za samozavest, s katero koraka po svetu. Ne otepa se komplimentov, ampak jih hvaležno sprejme in ne boji se pokazati svojih dobrih plati. Mogoče je bilo ravno to odločilno, da ste se zaljubili. 

Vedno lahko računate na podporo pri vadbi

Ko boste imeli slab dan in boste hoteli izpustiti trening, ali se boste odločali za nov šport, bo partner prvi v vrsti, ki vam bo nudil podporo. Nanj se boste vedno lahko zanesli, tudi takrat ko vam maraton ne bo uspel tako, kot ste si zamislili. 

Vir: Aktivni.si

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.