1. 10. 2020, 09:10

Žalostno življenje Prijateljev 26 let od prve serije: Večina ločena in nesrečna!

Profimedia
Žalostno življenje Prijateljev 26 let od prve serije: Večina ločena in nesrečna! (foto: Profimedia)

Lisa je edina od slavne šesterice, ki se v tem času ni ločila in ima dober zakon. Vsi ostali so priznali, da v ljubezni (še) niso našli sreče.

Prvi del Prijateljev so predvajali pred skoraj natanko 26 leti. Začelo se je tako, da je skupina prijateljev sedela v lokalu Central Perk, ko je nenadoma v poročni obleki vstopila Rachel Green, zmedena in razburjena nad dejstvom, da je maloprej pred oltarjem zapustila svojega zaročenca in zbežala. V vlogi Rachel se je predstavila Jennifer Aniston, skupaj z njo pa tudi vsa ostala peterica prijateljev. Za vse se je začelo desetletje neslutene popularnosti in uspeha.

Gledalci so od sredine 90. let spremljali njihovo odraščanje, prepire, romance, poroke in rojstva otrok. Chandler, Joey, Ross, Phoebe, Monica in Rachel so se vstisnili v srca milijonov po vsem svetu, s ponovnim predvajanjem serije na Netflixu pa danes osvajajo tudi nove generacije.

Profimedia
Kje so igralci danes? 

Chandlerja je igral Matthew Perry, ki je danes star 51 let. Že med snemanjem je imel težave z odvisnostjo od opijatskih tablet vicodine in je moral poiskati pomoč na kliniki, kjer se je prijavil v 28-dnevni program zdravljenja. To je imelo posledice tudi pri njegovem delu, zato so mu v zadnji sezoni scenaristi namenili manj časa pred kamero. Težave so opazili tudi gledalci, saj se mu je skozi različne sezone vidno spreminjala teža. V enem obdobju je tehtal vsega 65 kilogramov.

Profimedia

Nedavne fotografije, ki so jih paparaci posneli na ulicah Los Angelesa, razkrivajo, da Matthew ni v najboljšem obdobju življanja. Pred kratkim se je razšel z 21 let mlajšo agentko za talente, Molly Hurwits, in se precej zanemaril. Pridobil je kilograme, težave naj bi imel z dihanjem in kljub temu še vedno strastno kadi.

Večni ženskar Joey je v desetih sezonah občinstvo zabaval s svojim sproščenim karakterjem in smešnimi izjavami, a Mattu LeBlancu (53) zasebno življenje prav tako ni prineslo sreče.

Profimedia

Leta 1998 se je zaročil z dve leti starejšo Melisso McKnight, s katero sta se potem leta 2003 tudi poročila. Leto kasneje se jima je rodila hčerka Marina Pearl LeBlanc (16). Zakon je razpadel leta 2006, po ločitvi pa je Matt skoraj doživel živčni zlom. Prenehal je igrati, predvsem zato, ker so zdravniki hčerki postavili težko diagnozo.

"Imela je tažave s kostnim mozgom, eno od oblik displazije, ampak sedaj je končno vse v redu. Bilo mi je zelo težko in služba mi v tistem trenutku nikakor ni bila prioriteta. Ugotovil sem, da je družina najbolj pomembna, vse ostalo lahko počaka," je povedal v enem izmed intervjujev.

Najbolj pametnega izmed šesterice, Rossa, je igral David Schwimmer (53). Trenutno je samski in ima, tako kot Matt, edino hčerko. Poročen je bil z britansko fotografinjo in producentko Zoe Buckman (35), s kateri sta se spoznala leta 2007 med snemanjem romantične komedije Run v Londonu. Zoe se je zaradi njega preselila v Los Angeles, kjer sta se leta 2010 tudi poročila, leto kasneje pa se razveselila hčerke Cleo (9). A tudi njun zakon ni dolgo zdržal. Pred tremi leti sta se ločila, a kot poročajo medij, očitno brez velikih zamer. Oba še vedno vestno skrbita za hčerko in se občasno videvata ob različnih priložnostih.

Profimedia

Simpatična Phoebe oziroma Lisa Kudrow (57) je že od leta 1995 v zakonu z Michaelom Sternom (62), s katerim imata sina Juliana (22). V četrti sezoni je bila Phoebe nadomestna mama, ki je rodila trojčke bratu in njegovi ženi, a Lisa je bila tudi v resnici noseča. Zanosila je ob začetku snemanja četrte sezone, kar so avtorji s pridom iskoristili in njeno nosečnost uspešno vključili v scenarij.

Profimedia

Maloštevilni vedo, da so Prijatelji leta 1997 skoraj razpadli. Lisa je po treh letih nastopanja želel zapustiti serijo, a si je na koncu, predvsem po zaslugi Matta LeBlanca, premislila.

V enem izmed intervjujem je povedala:

"Igrala sem neumno žensko, a to enostavno nisem bila jaz. Počutila sem se kot drek. Na avdiciji sem bila sicer edina, ki je lahko v vseh pogledih odigrala Phoebe, a sem jih prevarala. Zelo sem se mučila, da sem bila lahko Phoebe. Matt me je enkrat vprašal, kaj mi je? Povedala sem mu, da enostavno več ne morem, da nimam tega v sebi, da ne vem, kaj sploh počnem. Povedal mi je, da naj se pomirim, sprostim in se enostavno ne trudim tako zelo. Upoštevala sem njegov nasvet."

Lisa še danes igra in uživa pri svojem delu in kot pravi je srečna tudi v zakonu, kar je prava redkost v Hollywoodu.

Courteney Cox (56) je igrala Monico. Pred nekaj meseci je povedala, da se več ne spomni vseh delov serije, zato je karanteno izkoristila in si ponovno ogledala vseh 10 sezon.

"Ljudje me pogosto prosijo, da rešim kak kviz o seriji, jaz pa se toliko tega ne spomnim več. Spomnim se posameznih likov, kakih posebnih situacij, ampak zelo malo vsega ostalega," je dejala.

Profimedia

Courteney se je leta 1999 poročila z igralcem Davidom Arquetteom (49), s katerim sta se leta 2013 razšla. Od takrat je v vezi s tekstopiscem in glasbeniko Johhnom McDaidom (44). V zakonu z Davidom je rodila hčerko Coco, ki je danes stara 16 let. Za razliko od Lise, pri kateri so avtorji serije njeno nosečnost uspešno vključili v scenarij, je Courtney morala v zadnji sezoni Prijateljev pred kamero skrivati, da je noseča.

Privlačno Rachel je igrala Jennifer Aniston, ki je v igralskih vodah že več kot 30 let. Priljubljena igralka je stalnica v tabloidnih časopisih, kjer vedno znova premlevajo njena dva propadla zakona. Leta 1999 je po koncertu Stinga razkrila, da se je zaročila z Bradom Pittom (56), Brad pa je takrat povedal, da je sam oblikoval zaročni prstan. Poročila sta se leto pozneje. Pravljica se je hitro končala, ko je izvedela, da jo je Brad prevaral z Angelino Jolie (45). Leta 2005 sta se razšla.

Profimedia

Deset let kasneje je Jennifer našla ljubezen pri tri leta mlajšem igralcu Justinu Therouxu in se z njim poročila. A že čez dve leti je tudi ta zakon razpadel. Mediji so pisali, da zato, ker je Justin našel stara ljubezenska pisma Brada, ki naj bi jih Jennifer skrbno hranila in jih občasno še vedno prebirala, a sama tega nista nikoli potrdila. Jennifer je večkrat dejala, da si ne želi otrok in da ji nič ne manjka v življenju. Trenutno je samska, uživa v svojem delu in se veseli novega snemanja Prijateljev. 

Znova združeni?

Snemanje novih Prijateljev naj bi se začelo avgusta, a so ga zaradi pandemije koronavirusa prestavili. Nekateri mediji pišejo, da je projekt propadel, a igralci naj bi si tega močno želeli in zavzeto delajo na tem, da se to ne bi zgodilo.

Profimedia

Nasprotno kot mnogi pričakujejo v tej posebni oddaji ne bomo videli Chandlerja, Joeyja, Rossa, Phoebe, Monice in Rachel, ampak Matthewa, Matta, Davida, Liso, Courteney in Jennifer. Šlo naj bi za enkratno oddajo, v kateri ne bodo igrali priljubljene junake, ampak obujali spomine, povedali zgodbe iz zakulisja in nasploh prvič po skoraj 20 letih skupaj stopili pred kamere.

Po nekaterih informacijah so za nastop v tej oddaji podpisali pogodbe za astronomske honorarje. Vsak od njih naj bi prejel med 2,5 in 3 milijona dolarjev. Za primerjavo - med snemanje Prijateljev so za vsako oddajo na svoj račun dobili nakazanih milijon dolarjev.

Povzeto po 24sata.hr. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.