Zaradi tega v hladilniku nikoli ni prostora ...
Frustracija uslužbenke zaradi prehranskih navad sodelavcev je na družbenih omrežjih postala viralna, potem ko je na spletu objavila fotografijo hladilnika, natrpanega s termo torbami za malico, poroča Newsweek.
Posnetek je na družbenem omrežju Threads delila ženska po imenu Jaelen Stewart (@cheddarbayindy), od 22. oktobra pa je zbral že več kot 11,6 milijona ogledov.
Ob objavi je zapisala: "Zakaj moji sodelavci mislijo, da je to sprejemljivo? Te izolirne torbe so namenjene temu, da ostane obrok toplotno izoliran tudi zunaj – kakšen smisel ima, da zasedejo celoten hladilnik?!!!"
Res si vse več ljudi doma pripravlja obroke, kar je pohvalno. Tudi povpraševanje po termo torbah po poročanju Newsweeka v zadnjih letih skokovito narašča. Po podatkih podjetja Research and Markets naj bi se trg torb za malico med letoma 2024 in 2029 povečal za 2,3 milijarde dolarjev, kot ključne razloge pa med drugim navajajo naraščajočo priljubljenost doma pripravljenih obrokov, večji poudarek na domači hrani pri študentih ter rast zaposlenih žensk.
Toda termo torbe so v osnovi namenjene transportu in temu, da hrana ostane sveža v primerih, ko je ne moremo pospraviti v hladilnik ali takoj pogreti v mikrovalovki. Bolj smiselno bi bilo, če bi sodelavci svoje obroke vzeli iz torb in jih pospravili v hladilnik ali pa jih preprosto pustili v torbah na svoji mizi.
Nespoštovanje in higienska težava
Stewart je za Newsweek pojasnila: "Fotografijo sem posnela 22. oktobra, hladilnik pa je vedno videti tako. V podjetju nas je približno 200 in v hladilniku nikoli ni prostora. Nikogar nisem neposredno soočila s tem, a verjetno bi, če bi vedela, čigave so te ogromne torbe. Obrnila sem se na osebje za vzdrževanje, pa me niso jemali resno."
Dodala je še, da se je skoraj povsem odvadila uporabljati skupni hladilnik. "Skoraj nikoli več ga ne uporabljam, ker ljudje ne spoštujejo hrane drugih," je zapisala v objavi.
Objava je sprožila živahno razpravo med uporabniki Threadsa, ki so delili podobne izkušnje. Nekateri so dejali, da se to dogaja tudi v njihovih podjetjih in jih spravlja ob živce, drugi so izpostavili težavo higiene – s torbami, ki jih odlagajo povsod, ljudje v hladilnik prinašajo tudi viruse.
"To je zame naravnost odvratno. Hladilnik v službi uporabljam le, če imam mlečne izdelke ali morsko hrano, pa še to čim manj. Nočem se dotikati površin, polnih bakterij z dna torb, ki stojijo na tleh in ne vem, kje vse," je bila ostra neka uporabnica.
Nekateri pa so takšno početje tudi zagovarjali. Po njihovem mnenju shranjevanje hrane v termo torbi v hladilniku namreč prepreči, da bi kdo pomotoma mislil, da gre za skupno malico, in si jo postregel.
