N.Z. | 28. 7. 2020, 15:32

Zaradi rožnega vrta Melanio Trump primerjajo z Marijo Antoaneto

profimedia

Sredi razmaha smrtonosne pandemije, protestniškemu vrenju na ulicah in vse večje brezposelnosti se je Melania Trump odločila, da bo na novo uredila rožni vrt za Belo hišo.

Na družabnih omrežjih je seveda završalo.

»S skoraj 150.000 mrtvimi zaradi koronavirusa, 18 milijoni brezposelnimi in v trenutku, ko so se prenehali izplačevati denarna nadomestila za brezposelne, se je Melania odločila prekopati rožni vrt, ker je njen mož nesposoben ublažiti bolečino in trpljenje naroda,« je zapisala nekdo na Twitterju.

Razburjenje ni pomagal umiriti niti članek v The New York Timesu, ki je skušal javnost podučiti o velikem simbolnem pomenu rožnega vrta za Belo hišo, niti tvit Melanie Trump, v katerem se takole razloži:

»V najbolj težkih časih je rožni vrt Bele hiše veljal za simbol moči in kontinuitete. Danes ima to čast, da napovem prenovo tega ikonskega prostora, da bi se tako poklonila zgodovini in lepoti za generacije, ki prihajajo.«

Na Twitterju so njeno najavo videli povsem drugače in prav vsi so se tako ali drugače navezali na Marijo Antoaneto.

Naj spomnimo:

Najbolj znani in najpogosteje omenjeni rek, ki ga čenče in revolucionarni časopisi pripisujejo Mariji Antoaneti, je "Če nimajo kruha, naj pač jedo potico" (Qu'ils mangent de la brioche).

Nekaj tvitov na račun Melanie in njenega rožnega vrta:

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.