29. 6. 2021, 10:33

Zazibaj se v techno ritmih na vrhu stolpa Vinarium

Aurora je sijaj vidne svetlobe, ki ga pogosto videvamo v severnejših državah. Je pa Aurora tudi kraljestvo elektronske glasbe in spektakularnih luči, ki jih vsake toliko časa lahko vidimo tudi pri nas. Nov sijaj se nam bo približal 1. julija ob 21. uri, ko ga bo skupaj z nami odkrivala Tea Vučkovič!  

V ritmih techna s pogledom na prečudovito Prekmurje 

Z Auroro bomo ponovno zaplesali 1. julija. Ob sončnem zahodu in soju spektakularnih luči bomo poleteli iz razglednega stolpa Vinarium v Lendavi z energično didžejko, Teo Vučkovič. Zaprisežena techno ambasadorka, veliko producira in pri tem sodeluje z enimi od največjih techno založb na svetu. Svoj prvi EP prvenec je izdala pri Techburst Records, le-ta pa je debitiral na 24. Mestu Hardcore/Hardtechno Beatport lestvici.

Njeno ime na techno sceni predstavlja moč in energijo, njena predanost elektronski glasbi pa se odraža v njenih dinamičnih nastopih in vznemirljivi produkciji. Že dvakrat smo lahko s Teo lovili sončni vzhod na StellarBeat festivalu, kjer je nastopila v Stellar Areni pred več tisoč glavo množico. 

S Teo se lahko spoznaš že pred Auroro, prisluhni ji na globalni glasbeni platformi Tidal, ki je sedaj na novo prodrla tudi na slovenska tla in je na voljo vsem Telemachovim uporabnikom. Uporabniki lahko dostopajo do več kot 70 milijonov skladb vseh zvrsti tuje in domače glasbe, na tisoče skrbno izbranih glasbenih seznamov predvajanja, 250.000 video posnetkov v najvišji kakovosti – vse brez oglasov in tudi brez internetne povezave.

Tea Vučkovič nastopala vse do ‘lockdowna’

Teo smo ujeli pred njenim ekskluzivnim setom, ki je eden prvih po pandemiji. Pogovarjali smo se o karanteni, spremembah, ki jih je uvedla v času, ko ni bilo nastopov ter kaj pripravlja za Auroro.

Tea, zadnje leto je bilo tudi za glasbene ustvarjalce precej težko. Kaj si sama počela med karantenami? Kako si se spopadla z upadom nastopov in deljenjem svoje glasbe med oboževalce na plesišču? 

»Uf. Na dan, ko so se začeli ukrepi sem speljala svoj zadnji dogodek v Satchmu (Dan Žena) za katerega nismo vedeli, če se bo lahko izvedel vse do 20:00 ure tistega večera. Takoj za tem pa je sledil lockdown. Najprej sem potrebovala kar nekaj časa da sem sploh dojela kaj se pravzaprav dogaja, potem pa sem se, tako kot vsi, počasi začela privajati na “ostani doma” življenje. Med karantenami sem večino časa posvetila glasbeni produkciji, izobraževanju in nadgrajevanju svojega znanja in skillov, ter poglabljanja odnosov s svojimi bljižnjimi. S svojimi oboževalci sem ostala in ostajam v stiku preko socialnih medijev, tako sem nekako zapolnila praznino, ki sem jo čutila oz. jo čutim še danes - res pogrešam vse moje žurerje in reees že komaj čakam dan, ko bom lahko ponovno stopila na oder.« 

Si med pandemijo ustvarjala kaj novega? Kje si našla motivacijo za ustvarjanje? Si našla kak nov poseben kotiček kamor si rada zahajala? 

 »Prvi mesec sem večino časa po TV-ju in socialnih omrežjih spremljala dogajanje glede corona virusa in celotne situacije, ne samo v Sloveniji ampak po celem svetu. Ko sem ugotovila, da to ni stvar ki bi trajala dan, dva ali par mesecev sem se odločila svoje dneve preživeti čim bolj produktivno, pozitivno in izkoristiti ta čas, ki nam je bil dan. Posebnega kotička nisem imela, energijo sem si hodila nabirati v naravo z dolgimi sprehodi “walking meditation” in pa domačo vadbo. Preuredila sem predkoronski urnik v koronskega in akcija naprej.«

 Aurora je nova online avdio-vizualna galerija, edinstven projekt producentov festivala StellarBeat. Kako bi projekt opisala ti? Kaj te je na njem pritegnilo, da si se pozitivno odzvala na povabilo? 

 »Projekt mi je na socialnih omrežjih takoj padel v oči. Pritegnila me je sama zgodba, vrhunske lokacije in pa profesionalno in tehnično zelo dovršen prenos v živo. Z ekipo Stellarbeata sem sodelovala že v preteklosti, na festivalu sem na glavnem odru vrtela že 2x, tako da sem se razveselila ponovnega vabila in nastopa v drugačnem formatu kot sem ga bila vajena do zdaj.« 

Tea na razglednem stolpu Vinarium v Lendavi. Si že kdaj igrala na podobni lokaciji? Rada nastopaš v naravi, na prostem ali imaš raje notranjost klubov? 

»Nisem še vrtela na podobni lokaciji. V bistvu bo to moja prva takšna izkušnja in se je že zelo veselim! Narava - na prostem, notranjost,.. vseeno, samo da nastopam in lahko delim muziko, ki mi je všeč v obliki seta - zgodbe z mojimi žurerji, takrat sijem.« 

Kaj si pripravila za vse ljubitelje elektronske glasbe, ki spremljajo Auroro? Kaj novega? 

 »U ja ja, pripravila sem glasbeno - čutno popotovanje. In pa premierno bom zavrtela svoja dva še neizdana in neslišana komada, ki sem ju skrivala za to priložnost. Pridi in se priklopi.«

Ne zamudi tretjega pojava Aurore! 

Aurora je avdio-vizualno galerijo, ki je neodvisna od vremena, časa in prostora ter je zatočišče za vse ljubitelje elektronske glasbe. Galerija se polni z ekskluzivnimi seti iz spektakularnih lokacij po vsej Sloveniji, kjer gostijo izjemne domače in tuje DJ-je. Prav tako pa Aurora nudi prostor DJ-jem, ki želijo predstaviti svojo glasbo širši množici. 

Aurora nas bo ponovno združila v plesu

Aurora je bila premierno predstavljena lansko jesen, ko sta na rooftop terasi InterContinental hotela v Ljubljani ter na Poti med krošnjami na Rogli, vrtela svetovno znani DJ UMEK in tech-house maestro MIKE VALE. S svojimi ekskluzivnimi seti sta navdušila vse gledalce doma, saj si je njuna nastopa skupaj ogledalo več kot 300 tisoč gledalcev iz več kot 60ih držav. 

Tudi tokrat bo Aurora predvajana na več različnih platformah, tudi na našem Facebook profilu. Pridruži se nam, ko se bomo 1. julija ob 21. uri skupaj prepustili glasbi in lučem iz razglednega stolpa Vinarium s Teo Vučkovič. Plesne gibe bomo še kako potrebovali to poletje! Auroro lahko spremljaš na spletni strani, YouTube kanalu ali Facebook profilu

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.