21. 3. 2022, 12:19

Zdaj je jasno, komu (in zakaj) je David Beckham predal svoj Instagram račun

Profimedia

71,6 milijonov sledilcev na Instagram profilu nekdanjega zvezdniškega nogometaša Davida Beckhama bo v naslednjih dneh deležnih nekoliko drugačnih vsebin, kot so jih bili vajeni doslej. Kaj se dogaja?

David Beckham je z zadnjo objavo na svojem Instagram profilu oznanil, da vodenje računa prevzema ukrajinska zdravnica, ki trenutno deluje v Harkovu, sicer drugem največjem mestu v Ukrajini. Zvezdnik želi na ta način omogočiti, da se prek njegove osebne platforme pokaže izjemno delo, ki ga zdravstveni delavci opravljajo med rusko invazijo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

V posnetku na Instagramu je David Beckham pozval sledilce, da darujejo organizaciji Unicef, ki v Ukrajini pomaga tudi z dostopom do čiste vode in hrane. David Beckham je sicer ambasador Unicefa že od leta 2005.

Ukrajinska zdravnica, ki je sedaj prevzela vodenje njegovega Instagram računa, je predstavljena zgolj z imenom – Iryna. Je vodja regionalnega perinatalnega centra in anesteziologinja, ki zdaj prek Instagram zgodb prikazuje realnost vojne neposredno iz prvih bojnih linij.

"Danes vam bom pokazala, kako delujemo v času vojne in kdo smo postali v teh kriznih dneh," je povedala Iryna ob posnetku, ki prikazuje klet, kamor so v prvih dneh invazije evakuirali nosečnice in nove mamice. V tej kleti sedaj obratuje tudi intenzivna enota za novorojenčke in dojenčke, ki jih zdravijo s pomočjo kisikovih generatorjev iz Unicefovih donacij.

"Delamo 24/7. Verjetno tvegamo življenja, ampak o tem ne razmišljamo. Obožujemo naše delo," je še povedala Iryna.

Prav tako je objavila zgodbo o ženski z imenom Yana in njenemu sinčku Mykhailu, ki se je rodil drugi dan vojne in imel težave z dihanjem. Njun družinski dom je bil uničen med napadom. Iryna pove, da se dojenček sedaj že počuti bolje.

Vir: Independent

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.