20. 11. 2020, 13:57 | Vir: Govori.se

Nove podrobnosti: Princ Charles je po Dianini smrti sinova prisili k dejanju, ki ju je močno zaznamovalo

Profimedia

Nova biografija o kraljevi družini razkriva podrobnosti, ki doslej še niso bile javno znane.

Spisal jo je zgodovinar Robert Lacey, naslov knjige pa je Battle of Brothers: William and Harry. Razkriva številne še neznane podrobnosti o odnosu in sporom med princema Williamom in Harryjem, govori pa tudi o njunem otroštvu, ki ga je zaznamovala tragična smrt njune mame, princese Diane. 

Preberite si še: Princesa Diana je hitro ugotovila, da ima princ Charles hude težave zaradi pomanjkanja dotikov v otroštvu

Njuna mama je bila v zakonu s Charlesom zelo nesrečna, kar ni nobena skrivnost. Ločila sta se leta 1995, dve leti pozneje pa je Diana umrla v prometni nesreči. Knjiga razkriva, da se je Charles, ko je pripravljal vse potrebno za Dianin pogreb, sprl z njenim starejšim bratom Charlesom Spencerjem.

In kaj je bilo bistvo njunega spora? Nista se mogla zedinito okrog tega, ali bosta William in Harry, ki sta takrat imela 15 in 12 let, hodila v povorki za Dianino krsto. Spencer se je temu odločno uprl, bil je prepričan, da bi Diana nasprotovala temu, da otroka preživljata tovrstno kalvarijo. Charles pa ni hotel spremeniti mnenja in je vztrajal pri svojem stališču.

Dianin brat mu je dejal, da se ne strinja s tem, da se Dianin pogreb spremeni v medijski cirkus. Charles je povzdignil glas in pri tem v jezi izrekel zelo grde stvari o Diani. Po tem je Dianin brat samo še odložil telefonsko slušalko.

A očitno je imel Charles Spencer še kako prav, kar zadeva Williama in Harryja. Slednji je v enem od intervjujev priznal, da mu je to bilo izjemno težko. "Moja mama je šele umrla, jaz pa sem moral hoditi za njeno krsto, obkrožen z ogromno ljudmi, ki o nas opazovali na ulici, in milijoni, ki so gledali po televiziji. Mislim, da nekaj takega ne bi smeli zahtevati od otroka, ne glede na okoliščine. In mislim, da se danes to ne bi moglo zgoditi."Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.