8. 4. 2022, 09:04 | Promocijska objava

Na obisku pri Zdravku Počivalšku: "Sprostim se tako, da grem vsak dan po službi v hlev in skidam svojim lepoticam"

Aleksandra Saša Prelesnik

Zdravka Počivalška najverjetneje poznate kot trenutnega ministra za gospodarski razvoj in tehnologije Republike Slovenije, ampak ... ali ste vedeli, da živi na kmetiji? Da je njegovo najljubše kmečko opravilo košnja trave in spravljanje sena? 

No, zaupal nam je tudi, katero je tisto bolj eksotično opravilo, ki ga rad opravlja. Ampak čakajte, vsega vam pa tudi ne izdamo takoj. Metropolitan je za vas pripravil ekskluziven videoposnetek, v katerem Počivalšek ne varčuje z besedami.

Več o tem, kako izgledajo njegovi dnevi, kaj ga na kmetiji najbolj sprošča, o odnosu do hčerke in sina ter ljubezni, si le z enim klikom poglejte v spodnjem videoposnetku.

Trenutni minister nam je gostoljubno in dobrovoljno odprl vrata in nas povabil v svoje intimne prostore. "Najlepši dan je tisti dan, ko lahko ostanem doma," nam je zaupal in dodal tudi, da ima ...

"Nenavadno dvojno življenje oziroma življenje na dveh lokacijah!"

Počivalšek nam je ponudil ekskluzivni vpogled v svoje življenje na kmetiji, medtem ko se je pošalil, da je med tednom tako ali tako poročen s politiko, zato so za družino rezervirani vikendi.

Na to temo je dodal še, da vsak dom zahteva nekoga, ki podpira tri vogale, in njegova Ivana je steber vseh treh. "Trenutno na daleč, si pa neskončno želim, da bi jih tudi od blizu. Pogoji, ki jih v normalnih okoliščinah ne bi nikoli sprejel, me pošteno žulijo. Ob pomanjkanju pristne družinske plati življenja so takšni (op. p. rezervirani za družino) konci tedna resnična svetinja," zaupa.

Aleksandra Saša Prelesnik
Njegova velika ljubezen so konji ...

Čeprav obožuje vse, kar je povezano s živalmi in zemljo, pa vsekakor izstopa njegova ljubezen do konjev.  "Veliko ljubezen do konjev, do zemlje in nasploh do užitka v delu sta mi vcepila prav starša," pove Počivalšek in nadaljuje:

"To, da imam konje, še zdaleč ni muka. Ne bi bil jaz, če jih ne bi imel. Prisoten sem bil pri nešteto telitvah, je pa res, da jih že nekaj let nismo imeli. In koliko žrebitev! Na vrhuncu sem imel celo 12 konjev. Ni pa večjega užitka – kot je bil in je še vedno – od spravila krme. Košnja, sušenje in spravilo krme tik pred dežjem je prava mantra. Morda se zdi ljudem, ki tega ne občutijo, smešno, vendar ni večjega zadovoljstva. Še danes se z užitkom usedem na traktor."

Glede na to, da je strasten oboževalec živali, pa nas ne preseneča dejstvo, da bi bilo njegovo sanjsko potovanje prav potovanje na Kamčatko, kjer bi z veseljem opazoval medvede.

Aleksandra Saša Prelesnik
In kako se Počivalšek najraje sprosti?

Ne boste verjeli: "Sprostim se tako, da grem vsak dan po službi v hlev in skidam svojim lepoticam."

In še eno zanimivo dejstvo o priljubljenem ministru: Somišljenikov ne išče v pravem pomenu besede. "Vsakemu sogovorcu se prilagodim in z njim razpravljam o področju, v katerem se najdeva oba. Najsi bo to kmetijstvo ali šport, če želite tudi umetnost ali politična zgodovina."

Aleksandra Saša Prelesnik

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.