A. Kl. | 13. 1. 2022, 09:00

"Osupljivo lepa" Slovenija med TOP 5 destinacijami na svetu za 2022!

Profimedia

"Če bi lahko z eno besedo opisali Slovenijo, bi bila to zelena - dobesedno in v prenesenem pomenu," so pri Lonely Planetu zapisali v utemeljitev uvrstitve naše države med pet najboljših popotniških destinacij na svetu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lonely Planet (@lonelyplanet)

"Približno dve tretjini ozemlja države je poraščenega z gozdovi, ekološki certifikat "Slovenia Green" pa je med najstrožjimi v Evropi. To je kraj, kamor se lahko odpravite zaradi še neodkritih vinskih in kulinaričnih presežkov ter pohodniških in kolesarskih poti med Alpami in Jadranom."

Po njihovem gre za "osupljivo lepo" državo, "raj na Zemlji", ki združuje zasnežene vrhe, turkizno zelene reke in obalo v beneškem slogu, svoje naravne zaklade pa bogati s skladno arhitekturo, očarljivo kmečko kulturo in prefinjeno kulinariko.

Profimedia

Poleg znamenitosti po izboru uredništva, ki so najbolj vredne ogleda - seveda ne manjkajo Postojnska jama, Ljubljanski grad in Blejski otok - so objavili kratek pogovor s kuharsko zvezdnico Ano Roš, ki je prek odgovorov na 22 vprašanj predstavila svoje videnje Slovenije. Tudi naša kulinarična ambasadorka je za besedo, s katero bi najbolje opisala državo, izbrala "zeleno".

Pri Lonely Planetu so ob tej priložnosti pripravili še izbor petih najboljših in do okolja prijaznih "roadtripov" po Sloveniji, Piranu pa je pripadla čast, krasiti naslovnico tiskane izdaje Best in Travel 2022.

Promocijsko gradivo

Na vrhu seznama najboljših desetih destinacij so Cookovi otoki, pred Slovenijo jim sledijo Norveška, Mavricij in Belize. Od šestega do desetega mesta se zvrstijo Anguila, Oman, Nepal, Malavi in Egipt. Vsekakor raznolika in pisana druščina!

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.