Žena Kurta Cobaina: "Napačno diagnozo so mi dali! Bila sem le še kost in koža!"

Courtney Love

17. 3. 2021, 14:28 | Scena

              Žena Kurta Cobaina: "Napačno diagnozo so mi dali! Bila sem le še kost in koža!" (foto: profimedia) profimedia

56-letna Courtney Love je na svojem Instagram profilu objavila video, ki je šokiral njene sledilce.

Pevka je napisala, kako se je že nekaj časa borila s hudimi kroničnimi bolečinami, zdravniki pa je niso jemali resno. Zaradi njenih odvisnosti v mladosti, so jo stigmatiziriali, kar devet mesecev pa je trajalo, preden je končno dobila pravo diagnozo.

"Ljudje. Bila sem žalostna in zelo bolna, povsem nepokretna in trpela sem hude bolečine. Na koncu sem imela samo še 43 kilogramov in v bolnišnici sem zaradi anemije skoraj umrla. Devet mesecev so me v bolnišnici nesposobni zdravniki stigmatizirali kot odvisnico, čeprav sem trpela akutne bolečine, dokler nisem končno spoznala empatičnega in modrega zdravnika, ki je specializiran za obvladovanje bolečin," je med drugim napisala Courtney.

"Zdaj sem odlično. Uživam olja, zaradi katerih skoraj nimam več bolečin. Vedno sem bila proti kanabisu, ker mi ni bil všeč občutek. Kot bi bila na narkotikih. Ampak tokra tje drugače. Tokrat gre za pomoč iz narave."

Povedala je še, da je zdaj veliko bolje. Potem, ko je bila tako dolgo prikovana na posteljo, zdaj spet hodi. In čeprav je slabotna, upa, da se bo to kmalu spremenilo.

Napisala je še, da jo je ta izkušnja naučila, da bo bolj modra in bolj empatična do ljudi s kroničnimi bolečinami.

Chronova bolezen je vnetna bolezen prebavnega trakta, ki lahko prizadane tako otroke kot odrasle. Vzrok za bolezen še ni znan, sumijo pa, da gre za kombinacijo genetskih predispozicij in vplivov iz okolja. Gre za dolgotrajno in kronično obolenja, ki pa ga je z ustreznim zdravljenjem mogoče držati pod nadzorom.
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Courtney Love Cobain (@courtneylove)